TV-Nyt

Tv-kanalen SPORT LIVE sender stort parasport-jubilumsstævne fra Kolding

Parasport Danmark fylder i oktober 50 år, og samtidig kan Kolding Handicap Idræt i år fejre 40-års jubilæum. I den anledning mødes hockeyspillere fra hele landet til et stort jubilæumsstævne i Kolding, som sendes på SPORT LIVE.

Hal-hockeystævnet afvikles i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter med deltagelse af parahold fra hele Danmark. SPORT LIVE vil være til stede for at transmittere fra stævnet lørdag d. 9. oktober. De færdige programmer sendes de efterfølgende dage.

Det er første gang, at en stor dansk handicapidrætsbegivenhed vises på tv.

Den stort anlagte begivenhed i Kolding markerer, at det i oktober er 50 år siden, at Parasport Danmark – det tidligere Dansk Handicap Idræts-Forbund – blev grundlagt. Samtidig kan foreningen Kolding Handicap Idræt i 2021 fejre sit 40-års jubilæum.

Dansk Handicap Idræts-Forbund blev stiftet d. 31. oktober 1971 i Aarhus, og i snart et halvt århundrede har store personligheder og begivenheder været med til at udvikle og forme forbundet, som i 2016 ændrede navn til Parasport Danmark.

Anders Neupart, formand for Kolding Handicap Idræt, siger:

“Eftersom Kolding Handicap Idræt har 40-års jubilæum og Parasport Danmark har 50-års jubilæum, synes vi at det var oplagt at lave et samarbejde om at holde et stævne, samtidig med denne unikke mulighed med tv-dækning. Det er en god mulighed for alle klubber, når vi skal i gang igen efter mere end et år, hvor alle stævner har været aflyst på grund af Corona. Så vi glæder os meget, da det er godt for sporten at starte op igen.”

Historisk milepæl for handicapidrætten

Hal-hockey er en dansk opfindelse, som bedst kan sammenlignes med floorball og ishockey. Der spilles med puck og stave, og sporten henvender sig til udøvere med et udviklingshandicap og mindre fysiske handicap. En kamp varer 2 x 10 minutter.

“Jeg synes, det er fantastisk, at nogen kan og vil bringe vores sport på tv. Ikke mindst fordi det er en lille sportsgren, som kun spilles her i Danmark. Hal-hockey er for dem, som ikke kan deltage i rask idræt, og vores spillere finder en kæmpe glæde i deres sport. De går op i det med liv og sjæl, og nu kan vi altså også glæde dem med, at de kommer på tv. Det bliver en meget stor oplevelse for dem,” fastslår Anja Holmgaard, som er medlem af landsudvalget for hockey under Parasport Danmark.

Parasport Danmark er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF), og forbundet har 459 medlemsklubber med tilsammen næsten 8.000 medlemmer.

Tv-aftalen med SPORT LIVE betyder, at jubilæumsstævnet i Kolding vil nå ud til omkring 400.000 danskere, som har adgang til kanalen. Det vækker stor begejstring hos Ruben Beck Jakobsen, som er primus motor for projektet:

“Jeg synes, at dette er en enestående mulighed for nå ud til potentielt nye medlemmer og sponsorer, samt at vise vores fantastiske sportsgren frem for hele familien Danmark. Som den første sportsgren under Parasport Danmark har vi landet en tv-aftale med SPORT LIVE, som forhåbentlig kan udbygges mange år frem, så vi kan videreudvikle denne fantastiske sport,” siger Ruben Beck Jakobsen.

Hos SPORT LIVE ser man frem til at dække jubilæumsstævnet:

“Der gøres en stor indsats i Danmark for, at mennesker med handicap kan udøve sport og idræt på både amatør- og eliteniveau. Vi synes, at dansk handicapidræt fortjener mere opmærksomhed, og med denne aftale håber vi at bane vejen for endnu mere parasport på tv. SPORT LIVE vil gerne fortælle historier fra dansk idræt, og det gælder selvfølgelig også handicapidrætten. Nu tager vi det første skridt med stævnet i Kolding, og det glæder vi os rigtig meget til,” siger Flemming Kjellerup, direktør i F3 Media Group, som står bag SPORT LIVE.

Kilde: Sport Live presse

I samme kategori

Back to top button