TV-Nyt

TV i Julen 2021 på DR – Her er højdepunkterne du kan se frem til

Jul og nytår byder på masser af tilbud fra DR til alle danskere både på og på streamingtjenesten DRTV. DR betegner i det i deres pressemeddelelse som en sand perlerække af de klassiske jule- og nytårsprogrammer, som seerne og lytterne kender og måske endda har særlige traditioner omkring. Derudover naturligvis også stribevis af spillefilm til at forsøde julen med.

Danmark Synger Julen Ind

Julehyggen begynder for alvor på DR den 28. november, hvor det er første søndag i advent. I ’Danmark Synger Julen Ind’ drysser DR og nogle af Danmarks bedste kor julestemning over hele landet på DR2 og DRTV klokken 20.00. Det sker direkte fra Koncertsalen i DR Koncerthuset.

Aftenens værter er Katrine Muff og Mathias Hammer. Dirigent Carsten Seyer-Hansen står i spidsen for DR Koncertkoret, DR Korskolen og amatørkorsangere fra hele landet, når de største julesange skal foldes flerstemmigt ud.

På de fire adventssøndage er der også gudstjeneste på DR1 og DRTV klokken 10.00 – med genudsendelse på DR2 klokken 14.00 samme dag. Her byder Paula Larrain velkommen til fire helt specielle adventsgudstjenester med både gæster og julefortællinger fra de historiske rammer i Kronborg Slotskirke.

Julekalendere på DR

Onsdag den 1. december skal den første låge i årets julekalender åbnes. På DR1 sendes et afsnit af ’Tidsrejsen’ fra 2014 hver dag klokken 19.30. Og efter nogle års fravær byder DR2 på et gensyn med klassikeren ’Jul på Vesterbro’. Den sendes hver dag klokken 23.00. Begge julekalendere kan også følges hver dag til og med den 24. december fra klokken 6.00 på DRTV. Her ligger der også en stor buket af de klassiske julekalendere klar til streaming som for eksempel ’Jullerup Færgeby’, ’Bamses julerejse’ og ’Nissebanden i Grønland’.

Året i Kongehuset: De nye generationer

Lørdag den 11. december klokken 20.30 sender DR1 ’Året i Kongehuset: De nye generationer’. De yngre generationer har været mere synlige end nogensinde i år, hvor hele den kongelige familie kom ud til folket igen ovenpå corona. Et generationsskifte er under forberedelse i familiefirmaet. Programmet kan også ses på DRTV fra samme dag klokken 6.00.

DR’s store Juleshow 2021

Vanen tro fejrer DR igen i år den søde juletid med et overdådigt juleshow i form af ’DR’s store Juleshow 2021’. Johannes Langkilde og Katrine Muff inviterer til et musikalsk overflødighedshorn, når dørene slås op til DR Koncerthuset, hvorfra DR Symfoniorkestret, DR Pigekoret og blandt andre Hjalmer, Jakob Sveistrup, Bo Kaspers Orkester, Mette Lindberg og Annisette fortolker klassiske julesange og præsenterer os for nye.

’DR’s store Juleshow 2021’ sendes på DR1 lørdag den 18. december klokken 20.30 og kan ses på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

Julehilsen til Grønland 2021

Traditionen tro skal der sendes en masse julehilsner afsted – ledsaget af god musik. Aftenen bliver dirigeret under kyndig hånd af værtstrioen, som er sanger Julie Berthelsen, skuespiller Nukâka Coster-Waldau og sanger Ilannguaq Lumholt.

Musikken bliver blandt andet leveret af værterne selv og Det Unge Vokal Ensemble, og som altid afsluttes aftenen med den traditionsrige grønlandske julehymne ‘Guuterput’.

’Julehilsen til Grønland 2021’ sendes på DR1 søndag den 19. december klokken 20.00 og kan ses på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

Lillejuleaften i godt selskab

Torsdag den 23. december klokken 20.00 er der på DR1 ’Jul på Kastaniegaarden’. Her viser Frank Erichsen vejen til et liv med fokus på bæredygtighed og selvforsyning. Udgangspunktet er familielivet på Kastaniegaarden, hvor han finder på nye ideer med inspiration fra nær og fjern. Kan også ses på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

DR2’s lillejuleaften er vanen tro en aften i det bedste selskab, når Rasmus Bruun og Zissel Astrid Kjertum-Mohr inviterer til julehygge hjemme hos Camilla Plum.

Her skal gæsterne dekorere julehjerter og dele historier fra året, der er gået. Samtidig er der gensyn med klip fra DR2’s satirearkiv.

Omkring bordet er Signe Molde, Maria Månson, Niels Krause-Kjær, Adam Holm og Adnan Al-Adhami samlet. Og så kigger Frederik Cilius forbi med en helt særlig gæsteoptræden.

’DR2’s kæmpestore lillejuleaften 2021’ kan ses klokken 21.30, og på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

Juleaftensdag

Den 24. december er der juleaftensgudstjeneste direkte fra Skanderborg Slotskirke klokken 14.45 på DR1. Liturg og prædikant er Laura Gylden-Damgaard, og Anders Laugesen og Sofie Østergaard byder velkommen.

DR1 sender traditionen tro også midnatsmessen fra Peterskirken i Rom fra klokken 00.00, hvor Katarina Lewkovitch igen i år kommenterer messen og Pavens prædiken.

Tv-vært og chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber sørger for selskab til seerne juleaften. Her vil han med godt humør binde aftenens programmer sammen, og så vil han naturligvis også synge for på et par julesange. Han siger:

– Jeg ved, der sidder mange alene juleaften især i denne tid, så jeg er så glad for, at vi kan holde hinanden lidt med selskab. Jeg skal nok love at spille lidt på klaveret undervejs, så der kan komme julestemning hjem i stuerne.

Phillip Faber står også i spidsen for DR Vokalensemblets Julekoncert fra Garnisons Kirke i København, som sendes klokken 21.55 på DR2.

Den store julebagedyst 2021

Første juledag, den 25. December, viser DR1 klokken 20.00 ’Den store julebagedyst’, som er med otte juniorbagere, der dyster i fire makkerpar om at udfolde de flotteste og mest velsmagende julelækkerier.

Om årets juledyst siger vært Timm Vladimir:

– Vi glæder os til at udfordre velkendte bagedyst-deltagere i både klassiske og kreative julegodter, og så bliver der som altid kamp til stregen og flotte mesterværker, når deltagerne kaster sig over nytårslækkerierne.

’Nytårsbagedysten’ sendes den 1. januar klokken 20.00 på DR1 og er med otte af årets voksne bagedystdeltagere, som ligeledes dyster i fire makkerpar. De skal lave nytårssnacks, festlige kager og Markus’ svære nytårsdessert. Et par kåres som vindere af nytårsbagedysten.

Julebagedysten kan også ses på DRTV fra den 23. december klokken 6.00 og ’Nytårsbagedysten’ fra den 30. december klokken 6.00.

DR Pigekorets Jul

’DR Pigekorets Jul’ kan opleves den 25. december klokken 20.00 på DR2. Her inviterer Phillip Faber og pigekoret indenfor i en smuk og julepyntet koncertsal til en medrivende musikalsk fortælling flettet sammen af både velkendte og nye julesange og -værker.

Umiddelbart efter sender DR2 klokken 21.10 ’Den klassiske musikquiz – Julegalla’, ligesom der sendes en særlig nytårsudgave af quizzen søndag den 2. januar klokken 21.00. Juleudgaven kan allerede ses på DRTV den 25. december fra klokken 6.00, mens nytårsudgaven er klar på DRTV fra den 31. december klokken 6.00.

FILM I JULEN PÅ DR

DR1 og DRTV sender i julen en lang række film. Her et udpluk:

 • ’Love Actually’
 • ’The Night Before’
 • ‘Bohemian Rapsody’
 • ‘The Aeronauts’
 • ’Tolkien’
 • ’Sommer i Tyrol’
 • ’The Sound of Music’
 • ’Baronessen fra Benzintanken’
 • Alle tre udgaver af ’Tilbage til fremtiden’

Ovenstående vises dog kun på DR1, men DRTV har også en lang række film klar i julen:

 • ’Drømmebyggerne’
 • ’Ternet Ninja’
 • ’Min søsters børn i sneen’
 • ’Familien Jul’
 • ’Peter Pedal – En abeskøn jul’
 • ’Mænd og høns’
 • ’Kærlighed ved første hik’
 • ’En kort en lang’
 • ’Italiensk for begyndere’

… samt mange flere.

2021- Året, der gik

Søndag den 26. december klokken 20.00 på DR1 er det igen tid til et tilbageblik på året, der næsten er gået i ‘Året, der gik’. Her er der mulighed for at gense og genopleve årets vigtigste og mest mindeværdige øjeblikke. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter for showet, som får deltagelse af årets absolutte hovedpersoner tilsat live-musik med blandt andre Tina Dickow, Tobias Rahim, Andreas Odbjerg og Kandis.

’Året der gik’ kan også ses på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

Dronning Margrethes nytårstale

Dronning Margrethes nytårstale er for mange en vigtig og traditionsrig optakt til nytårsaften. Og i år er det oveni købet nytårstale nummer 50. Den sendes fredag den 31. december klokken 18.00 på DR1 og kan også ses på DRTV og høres på DR’s radiokanaler.

Nytårsaften klokken 20.00 blænder DR2 op for det traditionsrige ’Nytårsgalla’, som er optaget i DR Koncerthuset med DR Symfoniorkestret på årets sidste dage. Orkestret er i festhumør og byder på klassiske nytårstoner og musikalske overraskelser.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button