TV-Nyt

TV 2 ZULU fylder 20 år

TV 2 Zulu fylder 20 år torsdag 15. oktober. Kanalens målgruppe ser i dag mindre tv – og ser tv-indhold på en anden måde, men de to højeste seertal, TV 2 ZULU nogensinde har haft i stationens 20-årige levetid, er faktisk opnået i 2020.

Det drejer sig om de store events ’ZULU Awards’ og ’ZULU Comedy Galla’, som begge havde 469.000 seere i 2020. Da ZULU sendte disse awardshows i februar og september, var det henholdsvis 66 og 70 procent af de 15-40-årige tv-seere, som så med på kanalen.

– Det skal vi være stolte af. Flere store mediebrands har de senere år forsøgt at lancere ungdomsbrands uden at lykkes, og det skyldes jo, at det er en svær målgruppe at arbejde med. Konkurrencen om deres opmærksomhed er stor, og deres forbrugsmønstre er i konstant forandring. Derfor er vi også utroligt stolte af, at ZULU stadig er så stærkt et brand. Og det er ret vildt, at vi i 2020 kan levere nye seerrekorder, siger Sune Roland, der er indholdschef for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Foruden stor seertilslutning har især årets udgave af ’ZULU Comedy Galla’ været dagsordensættende, efter at vært Sofie Linde i sin store tale i programmet satte fokus på blandt andet sexisme i mediebranchen. Og siden er debatten eksploderet og har bredt sig til talrige brancher og til Christiansborg.

ZULUs tredje- og fjerdemest sete programmer – og kanalens tidligere rekorder – er ’ZULU Comedy Galla’ i henholdsvis 2012 og 2017, som blev set af henholdsvis 461.000 og 381.000.

Danske serier og e-sport

ZULU har haft succes med danske fiktionsserier som ’Minkavlerne’ og ’Alfa’, og på Zulu kerneområdet comedy-området udvikles der hele tiden .

– Med programmerne ’Verdensmænd’ har vi eksempelvis ønsket at komme op af comedykælderen og ud i verden og lade komikerne investere noget af sig selv. Og det er lykkedes med stor succes, siger Sune Roland og fortsætter:

– Når vi skal ramme plet hos målgruppen, er vi nødt til at satse, og det er e-sport-satsningen et godt eksempel på. ZULU blev født med et stærkt ben ind i amerikansk fodbold, men på et tidspunkt var vi nødt til at se på en ny satsning på sportsområdet. Det var på mange måder et satset og modigt valg, at da vi gik all in på e-sport, men i dag sætter e-sport masser af rekorder, og vi oplever en stor tilslutning vores ZULUs CS:GO-community.

– I en verden med usikkerhed og konstante valg skal ZULU stadig være det sted, hvor du kan gå hen for at få et godt grin. Vi skal være ventilen, for det har især den unge målgruppe brug for. Det betyder ikke, at vi ikke skal tage alvorlige emner op, men vi gør det altid på den ZULUske måde. Det vil fortsat gennemsyre vores indhold, vores personligheder og tilgang til verden, for det er netop det DNA, som er nøglen til ZULU-brandets fortsatte gennemslagskraft, siger Sune Roland.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button