TV-Nyt

TV 2 udpeger sin første forsvarskorrespondent

Anders Lomholt bliver forsvarskorrespondent hos TV 2. Som TV 2s første forsvarskorrespondent får Anders ansvaret for dækningen af det danske forsvar. Anders Lomholt tiltræder sin nye stilling med øjeblikkelig virkning og vil sideløbende varetage rollen som vært på ’Station 2’.

Anders Lomholt har været journalist i snart 25 år, herunder 14 år hos TV 2, hvor han beskæftiget sig med undersøgende journalistik og de senere år indgående med rets- og kriminalstof. Senest på TV 2s kriminalmagasin ’Station 2’, hvor han siden 2015 har været vært. Anders har tidligere beskæftiget sig med udenrigsjournalistik fra blandt andet Syd- og Østasien, hvor han har dækket krige, konflikter og flygtninges vej gennem Europa.

Som forsvarskorrespondent vil Anders Lomholt dække det danske forsvar bredt – fra aktuelle missioner i udlandet, Forsvarets fremtidige rolle og udvikling til økonomi og uddannelse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Hele forsvarsområdet står overfor en markant omvæltning med øget oprustning og involvering i udenlandske missioner. Europas og dermed Danmarks sikkerhedssituation har ændret sig voldsomt på ganske kort tid, og derfor er der behov for, at vi har en fagmedarbejder med dyb indsigt i Forsvaret. Anders Lomholt er en af vores dygtigste og mest erfarne journalister, så det er helt oplagt at give denne vigtige opgave til ham, siger nyhedschef Jacob Kwon.

– Det danske forsvar er i dag et af de mest spændende fagområder at beskæftige sig med som journalist. Vi står foran den største oprustning i nyere tid, hvor der skal bruges mange milliarder kroner på soldater, krudt, kugler og militært isenkram. Krigen i Ukraine har vendt op og ned på vores egen og vores naboers sikkerhedssituation. Nye udfordringer venter i Arktis. Der er nok at tage fat på, og jeg glæder mig fantastisk meget til at se på det med friske øjne og bringe det videre til TV 2s brugere, siger Anders Lomholt.


I samme kategori

Back to top button