TV-Nyt

TV 2 Sport varmer op til Tour de France

Cykelløb 2017 TV 2
Foto: Scanpix / TV 2

Forud for Tour de France sender TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra de to etapeløb i juni, Critérium du Dauphiné og Schweiz Rundt, der traditionelt bliver benyttet af mange ryttere som opvarmning til sæsonens vigtigste løb – Tour de France.

Critérium du Dauphiné, som man kan følge fra 4.-11. juni på TV 2 SPORT, er et løb, der blev kørt første gang i 1947, og som gennem årene er blevet vundet af nogle af historiens mest legendariske cykelryttere, bl.a. Eddy Merckx og Greg LeMond. Det bliver kørt i Dauphiné-regionen i Frankrig, som er meget bjergrig, og er derfor en god test for bjergrytterne, inden de skal køre Tour de France. Derfor er stort set alle de store hold også med i løbet.

Critérium du Dauphiné har alt, hvad man kan drømme om, et cykelløb skal have: Dramatik, tidskørsler, sprintetaper og masser bjerge. Bl.a. skal rytterne undervejs op af altid barske Alpe d’Huez. Rasmus Staghøj, Brian Nygaard og Chris Anker Sørensen kommenterer det fantastiske cykelløb.

Tour de Suisse, eller Schweiz Rundt, bliver traditionelt regnet som det vigtigste etapeløb efter de tre store: Tour de France, Giro d’Italia og La Vuelta a España. Det er ni etapers styrkeprøve gennem de schweiziske alper og kan følges fra 10.-18. juni på TV 2 SPORT. Det er et løb, som især tiltaler klatrerne blandt de professionelle cykelryttere, for hvis der er en ting, der kendetegner dette løb, er det bjerge, bjerge og atter bjerge. Dennis Ritter og Rolf Sørensen er bag mikrofonen, når rytterne kører gennem de maleriske landskaber i det flotte alpeland.

Meget mere cykling
Ud over de to store etapeløb er der også meget mere cykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY i juni. Fredag 2. juni til søndag 4. juni bliver de tre etaper i det helt nye holdcykelløb The Hammer vist på TV 2 SPORT.

Løbet, der bliver kørt omkring Sittard-Geleen i Holland, har til mål at krone verdens bedste cykelhold, der findes efter tre dages konkurrencer bestående af en spurtetape, en bjergetape og en holdkørsel. Blandt deltagerne i løbet er Team Sunwebs Tom Dumoulin, der netop har vundet Giro d’Italia.

I juni dækker TV 2 SPORT også to éndagsløb i Danmark, Fyen Rundt lørdag 10. juni og UCI-løbet Grand Prix Horsens Posten søndag 11. juni. Man kan se disse løb direkte på TV 2 PLAY – og forskudt på TV 2 SPORT.

Søndag 25. juni bliver DM i landevej 2017 vist direkte. Løbet bliver kørt omkring Grindsted, og det kommenteres af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button