TV-Nyt

TV 2 seertal – TV 2 Sport gør det godt

TV 2 SportJanuar-marts 2017 er det første kvartal med en ny seermåling i Danmark – Seer-Undersøgelsen – og den ændrede måling kan ses i opgørelsen over seerfordelingen i perioden.

Den nye måling inddrager bl.a. syv dages efterfølgende sening af programmer i det endelige seertal og i det samlede tv-forbrug. Og dén opgørelsesmetode gavner ikke kanaler med masser af live-tv. Det er nemlig begrænset, hvad danskerne ser af nyhedsudsendelser og sportstransmissioner i dagene efter, at de direkte udsendelser er sendt.

Læs mere om de øvrige nyskabelser i Seer-Undersøgelsen – bl.a. bedre måling af streaming – her.

Så alt andet lige vil kanaler som TV 2 SPORT og TV 2 NEWS – med meget stort live-indhold – miste en smule terræn i den nye måling sammenholdt med andre kanaler. Det ser man imidlertid ikke i opgørelsen over 1. kvartal 2017, hvor begge de to TV 2-kanaler har formået at vokse endnu mere, end den nye målemetode har trukket ned i seerandel.

Læs mere om TV 2 NEWS i 1. kvartal her.

TV 2 SPORT mere set end alle andre sportskanaler tilsammen
Mest bemærkelsesværdig er fremgangen for TV 2 SPORT, som har øget sin seerandel fra 1,8 procent i 1. kvartal 2016 til 2,2 procent i 1. kvartal 2017.

Dermed var TV 2s sportskanal mere set end alle andre rene sportskanaler tilsammen i 1. kvartal 2017. De to sportskanaler fra TV3 og Eurosport-kanalerne stod tilsammen for 1,9 procent af den samlede tv-sening i denne periode.

– Det er en fantastisk præstation af TV 2 SPORT at skabe en så markant fremgang i starten af 2017, hvor VM-håndbolden ikke blev så stor, som EM-håndbolden var for vores kanaler i begyndelsen af 2016. Fremgangen skyldes TV 2 SPORTs stærke rettigheder til dansk idræt, og hertil kommer, at den nye rettighed til WTA-tennis har givet meget sening på grund af storspil fra Caroline Wozniacki, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

 Indholdsdirektøren kan se tilbage på et kvartal, som – foruden til TV 2 NEWS og TV 2 SPORT – også har givet fremgang til TV 2 FRI og TV 2 CHARLIE.

– TV 2 FRI bliver mere og mere etableret som en livsstilskanal med et stabilt publikum, som har taget godt imod kanalens nye programmer. På TV 2 CHARLIE har ’Mercur’-serien siden marts givet rekordhøje seertal til kanalen, og det har været med til at sikre kanalens fremgang, siger Anne Engdal Stig Christensen.

To TV 2-kanaler med tilbagegang i 1. kvartal
TV 2s hovedkanal har en mindre tilbagegang på 0,8 procentpoint, som ifølge indholdsdirektøren har flere årsager. For det første delte TV 2 og DR VM-håndbolden i januar 2017, mens TV 2 var alene om at transmittere EM-håndbold i januar 2016 – hvor de danske håndboldherrer også spillede sig til en bedre placering.

Også den nye seermåling har betydning for TV 2.

– Vi er meget glade for, at Danmark har fået en ny og mere fremtidssikret seermåling – også selv om TV 2s hovedkanal med stort live- og nyhedsindhold fra tidlig morgen til sen aften påvirkes af den nye seermåling. DR’s kanaler med mindre live-indhold og med en licensbetalt streaming-platform, som alle kan benytte, får en fordel, siger Anne Engdal Stig Christensen, som tilføjer, at nogle TV 2-programmer i årets første kvartal ikke har klaret sig helt så godt som sidste år.

Også TV 2 ZULU går tilbage, og her har TV 2 – som tidligere meldt ud – den udfordring, at de yngre danskere bruger færre minutter på traditionelt flow-tv.

– Nogle af vores formater bliver set lige så meget på TV 2 PLAY som på flow-tv, så det samlede forbrug af ZULUs egenproduktioner ser fornuftigt ud. Men vi arbejder videre med TV 2 ZULU, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button