TV-Nyt

TV 2 Nyhederne styrker sin udenrigsdækning med flere korrespondenter

Kun godt en uge efter sin tiltrædelse som TV 2s nyhedsdirektør er Ulla Pors klar med sit første nye initiativ: TV 2s udenrigsdækning styrkes, og det skal blandt andet ske ved ansættelse af nye og flere korrespondenter og med et nyt udenrigsmagasin på TV 2 NEWS.

– Vi er i en forandret verden – også når coronaen på et tidspunkt ikke længere dominerer begivenhederne. Vi oplever en verden i opbrud og konflikt, hvor USA står et nyt sted, og hvor EU er udfordret. Tyskland og EU skal sige farvel til Angela Merkel, Storbritannien er gået i europæisk udbrud, og Asiens rolle har aldrig været mere afgørende for både vores fremtidige sundhed og økonomi. Der er nok at holde øje med på verdenskortet, og derfor øger TV 2 Nyhederne nu sin tilstedeværelse med korrespondenter ude i verden, siger Ulla Pors og fortsætter:

– Alle vores korrespondenter kommer med ekspertise i udenrigsdækning og dyb indsigt. Samtidig har de den fortælleglæde, der kommer til at spille en vigtig rolle, når vi i den kommende tid udvikler nye formater og fortælleformer til TV 2 PLAY og til vores tv-kanaler. Og så glæder vi os til at føje helt nye navne til vores stærke korrespondentkorps.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Mikkel Hertz skal være Europa-korrespondent med base i Berlin

I Europa vil der både være ændringer og udvidelse af korrespondentnettet. Som ny Europa-korrespondent med base i Berlin er udnævnt TV 2s tidligere nyhedsdirektør, Mikkel Hertz. Mikkel Hertz begynder sin dækning sammen med TV 2s øvrige Europa-team frem mod efterårets helt afgørende tyske valg, som vil få stor dækning på TV 2s flader.

Samtidig rykker Lotte Mejlhede efter mere end syv år i Bruxelles tilbage til Danmark, hvor hun skal være en af de faste værter på et nyt udenrigsmagasin på TV 2 NEWS, som lanceres efter sommerferien. Derudover vil Lotte Mejlhede, som international korrespondent, dække Storbritannien, Arktis og rigsfællesskabet samt den internationale sikkerhedspolitik.

– Udenrigsstoffet opprioriteres på TV 2 NEWS, og det kommende udenrigsmagasin vil give yderligere substans til den intensive udenrigsdækning på NEWS. siger Jakob Vissing, chefredaktør for TV 2 Udland, og fortsætter:

– Samtidig vil TV 2 PLAY være stedet for forståelse, oplevelse og indsigt i verden omkring os, og her kommer vores korrespondenter til at spille en central rolle.

Ny TV 2-korrespondent i Bruxelles bliver Divya Das, der også er en erfaren korrespondent. I tre år, hvor Brexit konstant var på den internationale dagsorden, var hun Europa-korrespondent med base i London, og siden 2020 har hun været udsendt til europæiske brændpunkter og til amerikansk valgdækning.

Søger korrespondent i Kina

Herudover oprettes en ny korrespondentstilling i Kina, der nu opslås, og hvorfra også det øvrige Asien bliver dækket.

– Kina har de senere år manifesteret sig som en økonomisk supermagt og er også magtpolitisk blevet en stadig mere udfarende spiller i Asien og på verdensplan. Desuden har sundhedskrisen og pandemien rettet blikket mod øst, og dér skal TV 2 selvfølgelig være, siger Jakob Vissing.

I USA fortsætter Jesper Steinmetz som TV 2-korrespondent, ligesom Ulla Terkelsen fortsætter som international korrespondent med udgangspunkt i Frankrig. Rasmus Tantholdt fortsætter som krigs- og konflikt-korrespondent, og Steffen Jensen fortsætter med at dække Mellemøsten.

Desuden bliver Jesper Zølck nu TV 2s nordiske korrespondent med adresse i Stockholm, Claus Borg Reinholdt dækker Rusland fra Sankt Petersborg, Jeppe Krogager er korrespondent i Spanien, og Eva Ravnbøl rapporterer fra Italien.

Kilde: TV 2 presse

Image

I samme kategori

Back to top button