TV-Nyt

TV 2 laver nyt danseprogram – Den vildeste danser

TV 2 er vild med dans – og det kan de åbenbart ikke få nok af, så fra fredag fra 7. august og helt ind i december har man dans på programmet – for hele familien.

TV 2 lægger ud med et helt nyt danseformat, ‘Den vildeste danser’, hvor de tre dansekaptajner Mille Gori, Silas Holst og Sonny Fredie Pedersen er på jagt efter de mest passionerede og talentfulde dansere fra hele Danmark. Christiane Schaumburg-Müller og Christopher Læssø er værter i det nye danseprogram.

I de første fire programmer, der blev optaget før coronakrisen, er der auditions. Publikum bestemmer, hvilke dansere der går videre til udvælgelsen, og i udvælgelsen skal de tre dansekaptajner beslutte sig for, hvilke tre dansere/par/grupper de hver især vil have med til liveshows.

Liveshows
De fire liveshows – inklusiv en semifinale og en finale – foregår i ‘X Factor’-studierne i Brøndby og de er i sagens natur bygget om til et ‘Den vildeste danser’-studie. I liveshows er det seerne, der har magten til at bestemme, hvilke dansere der skal direkte videre i konkurrencen – og frem til den store finale, hvor der er 100.000 kroner, en optræden i ‘Vild med dans’ og ikke mindst titlen som ‘Den vildeste danser’ på spil.

– Vi glæder os så meget til at tage dansen et helt nyt sted hen, og ‘Den vildeste danser’ bliver et friskt pust fredag aften. Det bliver både sjovt og festligt, og så formår de dygtige og dedikerede dansere i den grad at tage os med rundt i hele følelsesregistret. Vores tre dansekaptajner kommer med hver deres baggrund, men med samme kæmpe passion. De lever og ånder dans og investerer på legesyg manér alt af dem selv, når de skal guide og træne hver sit hold af dansere frem mod finalen, siger Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør, TV 2.

Mere om de tre dansekaptajner

  • Mille Gori

I den yngre del af befolkningen er Mille Gori nok mest kendt under navnet Motor Mille – en højtelsket figur på både tv og i Cirkus Summarum. Men Mille kan meget mere end fikse biler. Hun har blandt andet danset på balletakademiet i Stockholm og er uddannet danser fra Statens Scenekunstskole. Mille har medvirket i flere musicals. Hun har tidligere spillet Wendy i ‘Peter Pan’ og værten i ‘Vild med dans – The Musical’.

Hvorfor har du sagt ja til at være dansekaptajn i ‘Den vildeste danser’ på TV 2?
– Det simple svar er: Fordi jeg elsker dans! Så jeg har faktisk sagt ja, fordi jeg synes, det er sejt med et nyt program, der favner lige netop det. Siden ‘Vild med dans’ løb over skærmen for mange år for første gang, har dans fået en større plads i danskernes hjerte. Men dans er meget mere end standard og latin – der findes så mange typer af stilarter, og det glæder jeg mig til at kunne være med til at vise frem. Jeg er nemlig ikke i tvivl om, at der findes nogle skjulte dansetalenter derude.

  • Silas Holst

Silas Holst begyndte at danse som toårig på sin mors danseskole. Siden har han vundet otte danske mesterskaber inden for standard og latin. Han har desuden medvirket i ‘Vild med dans’ syv gange og vundet programmet tre gange. Han er uddannet skuespiller fra teaterskolen Holberg og har medvirket i musicals på alle de store teatre i Danmark, hvor han har spillet hovedrollen i ‘Grease’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Dirty Dancing’, ‘Anything Goes’ og ‘The Book of Mormon’. Han har desuden spillet Nick Hurley i musicalen ‘Flashdance’.

Hvorfor har du sagt ja til at være dansekaptajn i ‘Den vildeste danser’ på TV 2?
– Fordi det er en ære at få lov til at være med til at udvikle og hjælpe noget af alt det kæmpetalent, der render rundt derude, og som får muligheden for at vise deres talent frem i dette forum.

  • Sonny Fredie Pedersen

Sonny Fredie Pedersen kommer fra en vaskeægte dansefamilie og er indehaver af to danseskoler; en i København og en i Los Angeles, hvor han bor til daglig. Som koreograf og danser har han arbejdet med store stjerner som blandt andre Will Smith, Christina Aguilera, Nicki Minaj og Paula Abdul. Han har medvirket i musicals i roller som Danny Zuko i ‘Grease’, Baby John i ‘Westside Story’ og Troy Bolton i ‘High School Musical’ og arbejdet på amerikanske tv-shows som ‘Dancing With The Stars’ og ‘America’s Got Talent’. Sonny er tidligere konkurrencedanser i standard og latin og har vundet intet mindre end 16 danmarksmesterskaber.

Hvorfor har du sagt ja til at være dansekaptajn i ‘Den vildeste danser’ på TV 2?
– En mulighed for at arbejde med Danmarks nye generation af dansetalenter og få dem vist på nationalt tv? Det er en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg elsker at undervise og oplære talenter og give videre af den viden, jeg har skrabet sammen igennem min karriere – og at være en hård banan, når jeg skal, for at få det bedste ud af folk.

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button