TV-NytBranche-Nyt

TV 2-kanalerne har i 2019 deres stærkeste 1. halvår i ti år

På tv-området kom TV 2-familien ud af 1. halvår med en samlet seerandel på 40,3 procent af danskernes tv-sening. Det er en fremgang på 1,6 procentpoint siden 2018 og den højeste seerandel i 1. halvår siden 2009.

– Det er et formidabelt resultat, som er skabt med stærke programmer på tværs af vores velfungerende kanalportefølje. Fremgangen er endnu mere markant blandt de 20-30-årige – fra en samlet seerandel på knap 37 procent i 1. halvår 2018 til over 42 procent i det seneste halvår, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Det er især TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 CHARLIE, som har fremgang i 1. halvår 2019. De tre kanaler er nu nummer 1, 3 og 4 på danskernes hitliste over tv-kanaler.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– TV 2 NEWS er i en klasse for sig i dette halvår, hvor dækningen af to valg og efterfølgende regeringsforhandlinger har været med til at løfte NEWS til et helt nyt niveau. Ikke alene vokser kanalen til den højeste seerandel nogensinde, nemlig 5,2 procent i 1. halvår og over syv procent i juni. Samtidig har danskerne i 1. halvår lagt mere seertid på NEWS end nogensinde. Det er uhyre flot og meget usædvanligt i en tid, hvor tv-kanaler generelt oplever vigende sening og udbredelse, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Fra TV 2 CHARLIEs 1. halvår kan fremhæves, at ’Sygeplejeskolen II’ nu er kanalens mest sete programserie nogensinde – i øvrigt foran fiktionsforgængerne ’Sygeplejeskolen I’ og ’Mercur’ fra henholdsvis 2018 og 2017.

Både TV 2 FRI og TV 2 ZULU har fastholdt deres seerandele i 1. halvår 2019, hvor TV 2 ZULU premierede en dansk udgave af ’Date mig nøgen’, som blev kanalens mest sete program i otte år. En bemærkelsesværdig præstation på et tidspunkt, hvor især de yngre brugere migrerer til streaming, og hvor andre medier har måttet lukke deres ungdomssatsninger.

TV 2 SPORT er fortsat danskernes klart foretrukne sportskanal. Kanalen oplevede dog en mindre tilbagegang i 1. halvår – især på grund af færre danske sejre i WTA-tennis og internationale badmintonturneringer samt en håndboldslutrunde, som i 2019 blev delt med DR.

Danskernes samlede tv-sening faldt med fire procent fra 1. halvår 2018 til same periode i år.

Digital fremgang
Valget blev en kæmpe succes for TV2.DK, som i valgperioden havde tre ud af sine fire største dage nogensinde. Rekorden faldt på selve valgdagen med knap 1,5 millioner brugere på tværs af TV2.DK og apps. På valgdagen og dagen efter var mere end hver tredje 20-30-årige i Danmark forbi TV2.DK eller TV 2s apps for at følge med.

– Det er fantastiske tal. For et par år siden ændrede TV2.DK den redaktionelle linje og satte fokus på at levere mere kvalitetsjournalistik, og vi udgiver i dag færre, men bedre artikler. Brugerne har taget godt imod det hele vejen, og tallene giver os lyst til at flytte niveauet yderligere, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Også TV 2 PLAY har oplevet mange succeser i det seneste halvår, hvor fokus på at tænke indholdet på tværs af PLAY og lineære kanaler har skabt nye rekorder for programmer i flere genrer. På fiktion, dokumentarer, underholdningsshows og den særlige TV 2’ske reality har TV 2 nået flere danskere end tidligere målt på tværgående tal.

– Med programmer som ’Badehotellet’, ’Daginstitutioner bag facaden’, ’Stormester’ og ’Landmand søger kærlighed’ er det stærkt tilfredsstillende, at vores dækning hos danskerne med vores indhold er intakt. I en tid, hvor nye internationale spillere rykker ind på det danske marked, oplever vi, at danskerne har stor kærlighed til det nære danske indhold, som vi – i al beskedenhed – synes, vi er unikt dygtige til, siger Anne Engdal Stig Christensen.

TV 2 PLAY rundede tidligere på året 500.000 abonnementer, hvilket svarer til, at over én million brugere har adgang til tjenesten.

Administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen kalder det ”et forbilledligt halvår” for TV 2.

Og samtidig med de stærke seertalspræstationer og flotte digitale rekorder har TV 2 ifølge direktøren været kendetegnet af innovation og vovemod i programmer og dækning af events. Det samme gælder i forbindelse med TV 2s øgede fokus på den yngre målgruppe af 20-30-årige.

– Vores husprojekt Relation25 er blevet en vigtig del af TV 2s koncernstrategi, og vi har knækket kurven og opnår markant højere dækning blandt de 20-30-årige i 1. halvår. Alle steder på TV 2 er der arbejdet sammen om at styrke vores tilbud over for de yngre mediebrugere: Fra ’X Factor’ på hovedkanalen over stærke fiktionsserier på TV 2, ZULU, CHARLIE og PLAY, e-sport produceret af TV 2 SPORT og sendt på ZULU, journalistiske fortællinger fra TV 2 ECHO til masser af yngre brugere på TV2.DK i forbindelse med eksempelvis valgdækningen, siger Anne Engdal Stig Christensen.

 


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button