Branche-Nyt

TV 2 gør status over 2018 og ser frem af

Da 2018 løb ud, og tv-kanalernes resultater skulle opgøres, var det en af de sjovere opgaver for TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. Der er nemlig plads til mange flueben i opgørelsen.

• Markant digital fremgang på TV 2 PLAY og på tv2.dk og apps.

• TV 2-familien havde samlet fremgang i seerandel – i øvrigt for fjerde år i træk. Med en samlet seerandel på 39,1 procent opnåede TV 2-kanalerne det stærkeste år siden 2011.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

• Alle seks TV 2-kanaler havde fremgang i seerandel i 2018. De fleste gik frem både blandt alle danskere og i deres egne målgrupper, mens en kanal som TV 2 ZULU gik lidt frem blandt de 15-40-årige og lidt tilbage blandt alle danskere. TV 2 FRI opnåede lille fremgang blandt alle danskere og fik en lille tilbagegang blandt danskere over 40 år.

• Tre af TV 2s kanaler ligger – for første gang i gennemsnit over et helt år – i top 5 over de mest kanaler i Danmark. TV 2s hovedkanal som nummer ét, TV 2 CHARLIE er nummer fire, og TV 2 NEWS placerer sig som nummer fem.

• Tre TV 2-kanaler – TV 2 NEWS, TV 2 SPORT og TV 2 FRI – fik i 2018 deres bedste år nogensinde målt på seerandel blandt alle danskere.

– Vi formår igen at tage en større del af tv-seningen i 2018, og det skyldes stærke og velpositionerede kanaler. Det har lønnet sig, at vi i de senere år har arbejdet intensivt med fornyelsen af hvert af vores kanalbrands, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Mod til udvikling og fornyelse
Indholdsdirektøren noterer sig en række områder, hvor TV 2 i 2018 skabte gode resultater: Begivenheder og programmer, der samler danskerne, nyhedsdækningen, indsatsen over for de 20-30-årige samt på innovation og fornyelse.

– Det er vigtigt hele tiden at have modet og overskuddet til udvikling og fornyelse, og det har vi haft i 2018: Satsning på e-sport, Royal Run samt nyskabelser i markedsføringen af programmer og events, som både giver lyst til sening og styrker opfattelsen af TV 2. Vi har udviklet nyhedsdækningen på TV 2 ECHO, skabt store fiktionsserier på tv og streaming, produceret true crime-serier og anderledes, overraskende fortællinger som ’En fremmed flytter ind’ og senest ’Da Guf gik i skoven’. Og vi får brug for endnu mere mod og for at udfordre os selv i 2019. Det er nødvendigt i en tid, hvor seer- og brugervaner ændrer sig med stor hast, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Nyhedsområdet – landsdækkende og regionalt – er et af de steder, hvor TV 2s position er uhyre stærk, og hvor der løbende sker udvikling af nyhedsudsendelser, magasiner og initiativer. Det sker blandt andet med fokus på journalistiske fortællinger målrettet de 20-30-årige og i forbindelse med den kommende lancering af Nyhederne 21.30.

– Det er vores public service-mission at klæde danskerne på til at deltage i demokrati og debat. NEWS har rekordår i 2018, og generelt er vores nyhedsudsendelser i god gænge. Det er en stor glæde, at den danske befolkning er meget interesseret i at følge med i, hvad der sker i Danmark og i verden omkring os, siger Anne Engdal Stig Christensen.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button