Branche-Nyt

TV 2 Fri er kommet godt i gang

TV 2 Fri ny TV 2 kanalTV 2s nye familiemedlem, TV 2 Fri, gik i luften 5. maj 2013, og kanalen er kommet godt i gang. TV 2 Fri har i sendeperioden været en væsentligt større kanal end etablererede kommercielle kanaler som f.eks. Canal 9 og Discovery, og kanalen er større end nye kanaler som TLC og 7eren.

Blandt danskere over 40 år er Fri desuden større end TV3+, Kanal 4, PULS og 6eren.  I denne befolkningsgruppe har kanalen en kommerciel seerandel/share på 2,8 procent. TV 2 Fri har en almindelig seerandel/share på 1,2 procent blandt alle danskere.

Med andre ord tegner der sig allerede nu et billede af en kanal med et stærkt kommercielt potentiale.

– Vi mærker en stigende interesse fra vores kunder for TV 2 Fri som en kommerciel platform. Mange af vores kunder har lige skullet finde ud af, hvad Fri er for en kanal, og hvordan den klarer sig, og de seneste tal bekræfter helt klart, at den for mange kunder er værd at tænke ind i medieplanen, siger Peter Olafsson, salgsdirektør på TV 2.

Halvanden million danskere har set Fri
I sendeperioden fra maj og frem til nu har over halvanden million danskere set mindst fem sammenhængende minutter på TV 2 Fri. Flere danskere i de yngre aldersgrupper har også fattet interesse for Fri, og i fredags slog Fri sin egen seertalsrekord med programmet ”Frihuset”.

AFP-programmer på Fri
TV 2 har for nylig øget fokus på AFP, Advertiser Funded Programming, og med lanceringen af TV 2 Fri har TV 2 fået nye muligheder for at prøve forskellige AFP-formater af, og det har medført en stigende interesse fra kundernes side for at indgå AFP-aftaler med TV 2.

På TV 2 Fri har arbejdet med AFP foreløbig ført til to AFP-programmer i år og flere er på vej. Madprogrammet ”Moderne Mamma” er produceret med støtte fra den italienske osteproducent Galbani, og den daglige live-udsendelse ”Frihuset” på TV 2 Fri er produceret med støtte fra Falck.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button