TV-Sport

TV 2 forlænger badminton tv-rettigheder

Badminton har et betydeligt publikum i Danmark, og TV 2 har nu forlænget rettighederne til verdens bedste badminton.

TV 2 og det internationale badmintonforbund, BWF, har forlænget aftalen om tv-rettighederne, så den løber til og med 2025. Hermed er det fortsat på TV 2 – især på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY – du kan se de største internationale badmintonturneringer.

– Badminton er en af kernerettighederne på TV 2 SPORT, og badminton er ligeledes en af de sportsgrene, hvor vi viser store, danske sportspræstationer. TV 2s badmintonredaktion har udviklet sin dækning gennem flere år, og vi ser frem til at fortsætte arbejdet i de kommende år, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Rettighedsaftalen gælder turneringerne på World Touren, der tv-produceres, ligesom det individuelle VM, Sudirman Cup samt Thomas Cup & Uber Cup er med i pakken. Med i rettighedsaftalen er også VM i badminton i København i 2023.

– Som redaktør er det med stor glæde, vi kan præsentere nyheden om en forlængelse af rettighederne. Nyheden kom i forbindelse med sidste uges VM for hold på dansk grund, hvor seertallene har bekræftet den store interesse for badminton, siger TV 2 SPORTs badmintonredaktør, Dennis Bostrup, til TV2.DK.

Sjettestørste sete kanal
I sidste uge, hvor TV 2 SPORT sendte Uber Cup og Thomas Cup godt bakket op af mange ekstra kampe på TV 2 PLAY, stod TV 2 SPORT for 4,4 procent af danskernes tv-forbrug. Det var mere end dobbelt så meget som årets gennemsnit og tæt på kanalens høje seerandele i uger med håndboldslutrunder.

I sidste uge var TV 2 SPORT Danmarks sjette mest sete kanal – foran kanaler som TV3 og Kanal 5, der ellers sendte Danmarks VM-givende kvalifikationskamp i fodbold mod Østrig.

Kun TV 2, DR1, TV 2 NEWS, TV 2 CHARLIE og DR2 var i sidste uge mere set end TV 2 SPORT.

To af Danmarks største sportsstjerner
Seernes interesse for badminton vokser betydeligt, når danske spillere kommer langt i de store internationale turneringer.

– Vi kan mærke, at folk kigger med på tv, og så hjælper det selvfølgelig, at vi for tiden har to af Danmarks største sportsstjerner i badmintonsporten. Der er ingen tvivl om, at Viktor Axelsen og Anders Antonsen er spillere, som danskerne elsker at se på skærmen, ligesom der er stor opbakning til de andre danskere, der opnår succes på den internationale scene, siger Dennis Bostrup.

Mere international badminton i denne uge
Offentliggørelsen af den fornyede rettighedsaftale sker i forbindelse med, at TV 2 SPORT har dækket Thomas Cup og Uber Cup massivt fra Aarhus. I denne uge – fra tirsdag 19. oktober og til og med søndag 24. oktober – fortsætter den internationale badminton på TV 2-kanalen, som transmitterer fra Denmark Open i Odense.

Denmark Open er en del af tv-aftalen med Badminton Danmark, hvor også det individuelle DM og holdturneringen indgår i. Den aftale løber i forvejen frem til 2026.

Kilde: TV 2 presse

Image

I samme kategori

Back to top button