TV-Nyt

TV 2 – 2020 er startet forrygende

2020 er startet forrygende for en række TV 2-kanaler. Nichekanalerne CHARLIE, FRI, ZULU, NEWS og TV s sportskanaler er kommet ind i det nye år med markante resultater melder TV 2.

Det tilskriver kanalen blandt andet at en række TV 2-kanaler i år har større udbredelse end i 2019 i kraft af TV 2s aftale med YouSee.

Det gælder især for TV 2 CHARLIE, som også er den kanal, der har oplevet størst fremgang i seertilslutning. TV 2 CHARLIE har i januar og februar 2020 haft kanalens stærkeste måneder nogensinde målt på seerandel. Kanalen er i 2020 – indtil videre – Danmarks tredje største kanal efter TV 2 og DR1.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Søndag fik kanalen en særdeles fin start på marts, da krimiserien ’Sommerdahl’ søndag 1. marts fik en meget flot premiere med 448.000 seere. Det er et af de højeste seertal i CHARLIEs historie – og et seertal, som løbende vil vokse gennem de næste syv dage, når Kantar måler seningen via harddiskoptagelse, TV 2 PLAY og catch up-service hos tv-distributører.

Søndag 1. marts 2020 er nu TV 2 CHARLIEs stærkeste dag nogensinde målt på seerandel blandt alle danskere.

Generelt så har flere TV 2-kanaler i årets to første måneder sat rekorder, der overgår alle tidligere seertal gennem kanalernes levetid. Det er ganske bemærkelsesværdigt at kunne sætte seerrekorder i 2020, efter at der gennem flere år har været talt om nedgang i tv-forbruget, lyder det i pressemeddelelsen.

TV 2 FRI har i januar og februar haft sine stærkeste måneder nogensinde målt på seerandel, og her skal årsagen i høj grad findes i nye succesprogrammer.

Et af dem er programserien ’Fem fede kokke’, som nu også er indehaver af titlen som TV 2 FRIs mest sete program nogensinde. Premiereafsnittet af ’Fem fede kokke’ blev set af 250.000 seere, hvilket er endnu mere end nogle af FRIs hidtidige favoritter – herunder også mere set end spinoff-programmer fra TV 2-serier som ’Vild med dans’, ’Landmand søger kærlighed’ og ’Kurs mod nord’.

Blandt de øvrige populære programmer på TV 2 FRI kan nævnes boligprogrammerne ’Vandkant til salg’ og FRI-klassikeren ’Krejlerkongen’.

TV 2 ZULU er TV 2s ældste nichekanal, der havde premiere 15. oktober 2000. Trods en vigende udbredelse i de seneste år formåede TV 2 ZULU her i februar 2020 – altså knap 20 år efter kanalens start – at opnå kanalens højeste seertal nogensinde.

Det skete da ’ZULU Awards 2020’ opnåede det officielle seertal på 469.000 danskere. Programmet havde en seerandel på 22 procent blandt alle danskere og hele 66 procent blandt de 15-40-årige.

Også programserien ’Verdensmænd’ er en markant succes for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. Premiereafsnittet, der blev sendt umiddelbart efter ’ZULU Awards 2020’, er set af 279.000 inklusive den tidsskiftede sening, som måles af Kantar.

TV 2 NEWS er kommet stærkt i gang med 2020, hvor seerandelen i januar og februar 2020 overgår seerandelen i de tilsvarende måneder i hele NEWS’ levetid.

TV 2 NEWS har blandt andet stor tilslutning til den daglige nyhedsdækning – senest om spredningen af coronavirus, om dansk politik samt kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA.

TV 2 SPORT X er med en seerandel på 0,8 procent i årets første to måneder Danmarks næststørste blandt de rene sportskanaler efter storebror TV 2 SPORT (3,2 procent), TV3 SPORT (0,6 procent) og de to Eurosport-kanaler med henholdsvis 0,3 og 0,2 procent af danskernes tv-sening.

SPORT X har dermed – trods den stadig relativt beskedne udbredelse – opnået seertal, som er højere end forventet, blandt fodboldkampe med op imod 100.000 seere.

Kanalen står nu bag den mest sete fodboldkamp fra Serie A på dansk tv, siden TV 2s hovedkanal i første del af 1990’erne sendte kampe fra den italienske liga – nemlig lokalopgøret i februar 2020 mellem Christian Eriksens klub Inter og AC Milan med blandt andre Simon Kjær og Zlatan Ibrahimovic

Kanalens hidtidige seerrekord blev naturligvis nået søndag 1. marts, da El Clásico mellem Real Madrid og FC Barcelona blev set af 222.000 seere i snit og 272.000, da flest så med.

TV 2 SPORT har fortsat stor succes med håndbold og indledte året med ny seerrekord i en almindelig runde i dansk ligahåndbold, da Team Esbjerg og Odense i kvindernes liga blev set af 148.000 danskere. Siden gav EM-håndbold og flere store danske badmintonpræstationer mange stærke dage på TV 2 SPORT, som betyder, at kanalen har fået sin hidtil stærkeste start på et år.

TV 2s hovedkanal har også fået en flot start på 2020 – den stærkeste siden 2011. Det er lykkedes, selv om EM-håndbolden i januar skuffede, da de danske verdensmestre røg tidligt ud af turneringen.

En række andre programmer har til gengæld klaret sig strålende. Det gælder i særdeleshed ’Badehotellet’, hvor den aktuelle sæson 7 opnår stærkeste seerandel nogensinde – nemlig 69 procent til de første fem afsnit af sæsonen. Det gennemsnitlige seertal til sæson 7 ligger p.t. på lidt over 1,5 millioner seere pr. afsnit, og vurderingen er fortsat rekordhøj: 4,5 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. Samtidig har ’Badehotellet’ endnu flere seere på TV 2 PLAY end tidligere.

Blandt TV 2s øvrige topscorere i årets første to måneder kan fremhæves ’X Factor’, ’Som sunket i jorden’, ’Anders & Torben’, ’Jo færre, jo bedre’, ’Ingemann og hovedstaden’ og ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’.


I samme kategori

Back to top button