Branche-Nyt

Trådløs 5G forbindelse til streaming?

Hos 3 tror man på, at fremtidens internet er trådløst. Nu lanceres Internet til hjemmet 5G så til 199,- / måned i de første 6 måneder, herefter koster det 299,-.

Morten Christiansen, Regional CEO i 3 Group og CEO for 3 Danmark:

”Ambitionen med ’Internet til hjemmet 5G ’er at skabe en hurtig og stabil internetløsning, der ikke tager mere end et par minutter at installere. Alt der kræves er en router og et SIM-kort, og så er man oppe at køre. Vi tror på, at fremtiden både er og skal være trådløs, og vi vil gerne gøre op med forestillingen om, at fiberforbindelser skulle være mere stabile og lettere at håndtere end trådløst internet til hjemmet – for i ingen af tilfældene er det sådan.”

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

3 bygger løbende nye antennepositioner, og det eksisterende netværk opgraderes. Allerede nu leverer 3 internet til hjemmet og arbejdspladser med 5G mange steder med større kapacitet og downloadhastigheder på op mod 1.000 Mbit/s. Takket være de hurtigere hastigheder og lavere responstid, er ‘Internet til hjemmet 5G’ et godt alternativ til nedgravet fibernet. I dag dækker teleselskabet 3’s netværk mere end 70% af de danske husstande, og forventningen er, at 100% af danskerne kan få 5G-internet, inden 2023 er omme.

Afslutningsvist fortæller Morten Christiansen:

”5G er fundamentet for en helt ny måde at bruge internettet på. Det at man kan flytte meget mere data på meget kortere tid er en gamechanger, og vi kommer til at se et væld af nye teknologiske løsninger og muligheder i danskernes hverdag. Vi har i den grad haft travlt med udbygningen af netværket, og med en nuværende 5G-dækning på mere end 70% af Danmark, er vi klar til at lancere ’Internet til hjemmet 5G’.”

Trådløs 5G til streaming?

Pressemeddelelsen nævner ikke så meget konkret og dataloft og reelle hastigheder. Så kan Internet til hjemmet 5G så bruges som husstandens primære Internetforbindelse og til streaming? Vi har nærlæst lidt på betingelserne.

Hvad hastighed kan du forvente?

5G skulle være hurtigere end 4G til streaming, men det er nu meget flydende, hvad hastighed du ender op med præcis på din adresse. 3 selv nævner en forventet download-hastighed ved udendørs brug af 5G på 25-954 Mbit/s og upload på 23-94 Mbit/s.

3 nævner i forhold til indendørs dækning følgende: Den indendørs oplevede hastighed kan ikke defineres generelt, da den bl.a. afhænger af anvendt hardware, bygningens konstruktion og materialer samt afstand til nærmeste mast og antal samtidige brugere.

Du kan nærmere se dækning på din adresse på 3.dk/abonnementer/dakning/

Hvor meget data må du bruge

Abonnementet hos 3 inkluderet 1 TB data, så er der mange i husstanden og streamer du meget i Ultra HD, så er det værd at huske. Det er en god idé at tjekke dit nuværende forbrug pr. måned inden du bestiller.

Hvis man bruger alt data, så vil ens abonnement fortsætte med en nedsat hastighed på ret ubrugelige 2Mbit/s upload og download uden det koster ekstra resten af måneden. Har man brug for mere data, kan man tilkøbe 1 TB ekstra for 230 kr. eller skifte til abonnementet med 2 TB data.

Kilde: 3 pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button