TV-Nyt

Tour de France 2016 på TV 2

Tour de France 2016 TV 2
Foto: Per Arnesen / TV 2

Ingen dansk sommer uden lyden af koklokker, vilde tilskuere, udbrud og TV 2s kommentatorer, der med lige dele begejstring og viden kommenterer rytternes anstrengelser op og ned ad legendariske bjerge under årets Tour de France.

Når Touren skydes i gang lørdag, er det i øvrigt med det største antal danske ryttere i flere år – syv danskere fra syv forskellige hold: Michael Valgreen (Tinkoff), Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital), Matti Breschel (Cannondale), Michael Mørkøv (Katusha), Jakob Fuglsang (Astana), Lars Bak (Lotto Soudal) og Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge).

Ny studievært og nyt studiekoncept
Kommentatorholdet er i år det samme som mange år tidligere, men der er en ny mand i studiet. Efter tre år som reporter på Tour de France bliver Claus Elming studievært i programmerne, der lægger op til og afslutter etaperne, ligesom der også vil være programmer med Claus Elming som vært på hviledagene.

TV 2s studie er i år mobilt og sender fra en række byer i Danmark, hvor det er muligt for alle danskere at kigge forbi. Det sker som en del af eventen ’TV 2 på Tour’, hvorfra TV 2 også sender reportager og interviews i hele Tour-perioden. På paatour.tv2.dk kan du se, hvor Tour de France-studiet befinder sig de enkelte dage under Touren 2016.

De første dage med Tour de France
Tour de France 2016 begynder lørdag 2. juli med studieoptakt fra klokken 11.30. De, der også gerne vil se ’TV 2 på Tour’ i Aarhus, skal kigge med allerede fra klokken 10.45.

Tour de France live, on the go og on demand
Tour de France sendes direkte på TV 2 og TV 2 SPORT, og da mange danskere netop holder ferie en del af de tre uger, løbet varer, er der mange, der tyer til TV 2 PLAY, som giver en god frihed til at følge løbet. Det kan være på både tablet, computer og mobiltelefon ude i landet væk fra den store skærm derhjemme.

Samtidig er der på TV 2 PLAY også sammendrag af etaperne, så man hurtigt kan samle op på en etape, man misser i løbet af dagen.

– Når der er store sportsevents, oplever vi stor tilgang til TV 2 PLAY. Senest da EM i fodbold begyndte, hvor vi satte rekord med flest nye abonnenter på en dag. Og Tour de France tiltrækker hvert år også nye abonnenter, så snart første etape køres. Samtidig ser vi et skifte, hvor flere nu vælger et abonnement, der giver adgang til både live og on demand, hvor det tidligere især var live-adgangen, der dominerede, fortæller salgsdirektør for TV 2 PLAY, Stig Møller Christensen.

Tour de France har med TV 2s transmissioner udviklet sig til at være et fast del af lyden af en rigtig god dansk sommer. En af de stemmer, som i mange år har lydt fra TV 2, kommer fra Dennis Ritter. Han er TV 2s faste cykelkommentator, og han oplever det samme hver sommer, når tre uger med Tour de France er forbi.

– I dagene efter Tour de France, så er der virkelig mange mennesker hos både bageren og i supermarkedet, men også til cykelløb, der siger, det er virkelig sjovt at se mig samtidig med, at de hører min stemme, fortæller Dennis Ritter.

Journalist, connaisseur og ekspert
Dennis Ritter kommenterer i år traditionen tro sammen med Jørgen Leth og Rolf Sørensen. Overskriften for deres kommentering er den inspirerende samtale, og alle har ifølge Dennis Ritter lov til at tale om alt, men der er alligevel i udgangspunktet en rollefordeling.

– Jeg er journalisten, der har styr på alle fakta, a la hvem der vandt etapen for fem år siden, hvor rytterne befinder sig i klassementet osv. Det er også mit ansvar at binde kommenteringen sammen imellem os under etapen. Jørgen er den store connaisseur af begivenheden Tour de France: Historien, geografien, gastronomien og alt det rundt om løbet. Rolf er eksperten i at køre cykelløb og kan forklare om strategier, rytternes overvejelser, fejltrin og genistreger, forklarer Dennis Ritter.

Pausen er en del af snakken
Selv om der bliver kommenteret meget under en etape, så er netop pausen og stilheden et vigtigt element under løbet.

– Vi er alle enige om, at vi gerne vil levere en samtale, hvor der også er plads til uenigheder og meningsudvekslinger. Og så er vi enige om, at der også er tidspunkter, der bare kræver stilhed, hvor naturen og løbets egen lyd skal stå rent for seeren og skabe nærmest zenagtige øjeblikke med en helt særlig ro, fortæller Dennis Ritter, som typisk er den, der bryder stilheden.

– Selv om pausen er vigtig, er vi meget påpasselige med ikke at bryde kontakten fuldstændig med seerne, og der er jeg nok den, der bliver først nervøs, fortæller Dennis Ritter.

 

 

Digital dækning
TV 2 dækker også Tour de France på tour.tv2.dk, hvor der både vil være masser af levende billeder med alle højdepunkterne. Det er også her, man altid kan læse analyser af etaperne og tjekke stillingen i klassementet, og det er her, man kan følge med i Chris Anker Sørensens sms-dagbog, når han dagligt skriver med TV 2s Rasmus Staghøj.

Ambitionen er at give den bedste digitale Tour-dækning i Danmark, der med grafik, tekst og levende billeder både vil rumme det nørdede, det aktuelle og det underholdende.

TV 2 på Tour

TV 2 og ti danske byer er klar til TV 2 på Tour, der i år er udvidet med TV 2s mobile Tour de France-studie, hvorfra der sendes live hver dag under Tour de France. Samtidig er antallet af deltagerne til cykelløbene, der afholdes i de danske byer, fordoblet.

– Med ’TV 2 på Tour’ kommer vi ud i hele landet og møder rigtig mange cykelentusiastiske danskere, og i år bliver festen endnu større, fordi vi flytter vores Tour-studie med rundt i sommerlandet. Det forlænger tv-oplevelsen for de mange Tour de France-fans, og så skaber det en helt unik ramme for Tour-udsendelserne hjemme i stuerne, siger John Jäger, chefredaktør TV 2 SPORT og ansvarlig for TV 2s Tour de France-dækning.

Starter i Aarhus og slutter i København
’TV 2 på Tour’ starter i Aarhus 2-3. juli og slutter i København 22-24. juli. Undervejs kommer eventen bl.a. forbi Øster Hurup (4-5. juli), Harboøre (6-8. juli), Juelsminde (9-10. juli), Give (11-13. juli), Åbenrå (14-15. juli), Varde (16-17. juli), Bogense (18-19. juli) og Marielyst (20-21. juli).

’TV 2 på Tour’ byder bl.a. på cykelløb for både børn og voksne, musik og aktiviteter for hele familien, Tour de France på storskærm og en helt ny dyst mellem byerne. I Givskud Zoo ved Give venter der bl.a. et vildt mountainbike-løb gennem løveparken.

På TV 2 kan seerne følge med via ‘TV 2 på Tour’, der sendes live fra byerne om formiddagen inden Tour de France-studiet. TV 2s Michael Stærke og Mejse Egebjerg er værter på ‘TV 2 på Tour’, der bl.a. byder på lokale cykelløb, konkurrencer, musik og lokal mad.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button