TV-Nyt

Tour de France og Wimbledon trækker seere hos TV 2

Tour de France er fortsat danskernes helt store sportsbegivenhed om sommeren – også i 2019.

Efter ti etaper – og dermed knap halvvejs i verdens største cykelløb i år – er Tour de France allerede suverænt den sommer-sportsbegivenhed, som danskerne har brugt mest tid på at følge på tv.

Herefter følger – i nævnte rækkefølge – det netop afsluttede Wimbledon samt VM i kvindefodbold, U21-EM i fodbold med dansk deltagelse og European Games med mange danske medaljer.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hver dansker har p.t. brugt knap 2 timer 40 minutter på at følge Tour de France på tv – heraf langt hovedparten af tiden på TV 2. Det er en fremgang i seertid på cirka ti procent i forhold til 2018 og den højeste seertid på dette tidspunkt af løbet siden 2011. En del af fremgangen kan tilskrives udvidet dækning og sendetid på TV 2.

Wimbledon vokser markant på TV 2 og TV 2 SPORT
Næstmest set i sommeren 2019 er Wimbledon-tennis, som hver dansker har brugt knap 1 time 40 minutter på at følge på tv på TV 2 og især TV 2 SPORT. Hermed har danskerne brugt 3,5 gange mere tid på Wimbledon i år i forhold til 2018, hvor TV3-kanalerne sendte fra den traditionsrige tennisturnering.

VM i kvindefodbold, som foregik fra 7. juni til 7. juli, er tredje mest set. Hver dansker har i snit brugt knap 50 minutter på VM-slutrunden på DR3.

Hen over 15 dage i slutningen af juni brugte hver dansker i snit knap 40 minutter på tv på at se U21-EM i fodbold, der havde dansk deltagelse. Mesterskabet blev dækket på DR1, DR2 og DR3.

Endelig brugte hver dansker i snit knap 23 minutter på European Games, der blev sendt på DR2 og DR3.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button