Branche-Nyt

Tour de France og La Vuelta på TV 2 kanalerne frem til 2025

TV 2 fortsætter med at vise de to Grand Tours – Tour de France og La Vuelta. Fra 2020 har TV 2 også rettighederne til at vise Tour de France dækning i primetime. Rettighederne omfatter naturligvis også dækning på TV 2 Play.

Således omfatter perioden med TV 2s Tour-rettigheder også det historiske år 2021, hvor Tour de France for første gang kommer til Danmark og indledes med tre etaper herhjemme.

Rettighederne er en del af rettighedsaftalen mellem den europæiske tv-sammenslutning EBU og henholdsvis A.S.O. og Unipublic, der formidler rettighederne til de to etapeløb.

I år begynder Tour de France lørdag 27. juni i Nice i Sydfrankrig, og løbet slutter i Paris søndag 19. juli og her kan TV 2 for første gang også dække tour’en i Primetime, efter DR’s rettigheder til dækning i dette tidsrum nu er udløbet.

La Vuelta rettighederne hos TV 2 løber nu ligesom med Tour de France til 2025. Vuelta vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY typisk i august-september. 2020-udgaven af La Vuelta a España indledes lørdag 14. august og slutter søndag 6. september i Madrid.

– Cykling er en kernerettighed for TV 2, så jeg er naturligvis meget begejstret for, at det er lykkedes at forlænge både Touren og Vueltaen til 2025, så de to store etapeløb kan følges på TV 2s platforme. Tour de France er kronjuvelen i cyklingens årskalender – og vi danskere elsker at følge med i verdens største cykelløb. Løbet er blevet en del af TV 2s DNA efter mere end 30 års transmission, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button