TV-Nyt

Tour de France 2023 seertal

Danskerne bakkede igen op i stor stil, da Jonas Vingegaard vandt Tour de France for andet år i træk.

Gennemsnitsseertallet for årets 21 Tour de France-etaper på TV 2 og TV 2 Play lander foreløbigt på 491.000. Det gør årets løb til det fjerde mest sete Tour de France nogensinde – kun overgået med nogle cykellængder af sidste års løb med start i Danmark, Touren i 1997 på en andenplads og Touren i 1996, hvor Bjarne Riis vandt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Seerandelen – den såkaldte share – er i år på 68 procent i gennemsnit for de 21 etaper. Sharen angiver hvor mange procent af alle liveseere på det pågældende tidspunkt, der har valgt at se Tour de France.

– Det er fantastisk, at danskernes engagement og interesse i Tour de France på TV 2 holder sit høje niveau. Vi gør vores ypperste for at forædle produktet for alle vores seere og brugere, og det glæder mig, at vi formår at fastholde mange af de seere, som fik smag for Tour de France med starten i Danmark sidste sommer. Og så bidrager Jonas Vingegaards historiske sejr og de danske etapesejre også til, at Danmark fortsat er det land med den største seerandel i verden, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2.

Over en million så afslutningen i Paris
21. og sidste etape af Tour de France blev den mest sete på TV 2 og TV 2 Play med 942.000 seere i snit.

Sprinterafgørelsen i Paris og sejrsceremonien med Jonas Vingegaard øverst på podiet var det helt store trækplaster.

Over en million seere så afslutningen, og det hele toppede under spurten på Champs-Élysées med et seertal på 1.273.000, hvilket blev Tourens mest sete øjeblik.

Her onsdag ankommer Jonas Vingegaard til hyldest og fejring i København. Du kan se med fra folkets hyldest, som foregår med kortegekørsel fra Tårnby til Rådhuspladsen og Tivoli. Det hele kan ses direkte på TV 2 Play og TV 2 fra klokken 10-18.

Vingegaard slår Holger Rune på seertal

Udover TV 2’s informationer ovenfor, så har vi har på DIGITALT.TV kigget lidt på Tour de France op i mod Wimbledon tennis på DR i uge 28. Overordnet så har Vingegaard og Tour’en flere seere end Holger Rune. Det er Tour de France, der sidder på de tre første pladser på Seertals oversigten fra Nielsen, mens Holger Rune’s 4. runde og kvartfinale følger derefter. Det er kun Holger Rune, der kan trække tennis seere nok til en Top 20 placering i seertallene. Finalerne i Wimbledon er ikke med i Top 20 oversigten.

I samme kategori

Back to top button