Lyd produktnytLyd og andet tilbehør

Test: Tronsmart Apollo Bold – True Wireless høretelefoner med aktiv støjreduktion

True Wireless høretelefon bølgen fortsætter, og nu kommer de også med aktiv støjreduktion. Et eksempel på en sådan model er fra producenten Tronsmart, der netop har lanceret deres Apollo Bold model udrustet med Qualcomm QCC5124 chipset’et.

Tronsmart er ikke så kendt et mærke i Danmark, men her på DIGITALT.TV så har vi opdaget dem på grund af deres Bluetooth højtalere, som har fået flere gode anmeldelser. Interessen skal ikke mindst også ses i sammenhæng med at Tronsmart prissætter meget attraktivt.

Så da muligheden var der for at teste disse nye in ear høretelefoner, så syntes vi det kunne være interessant.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tronsmart har stillet produktet til rådighed til denne test, vi skal derfor markere denne test med annonce. DIGITALT.TV lægger dog vægt på at Tronsmart ikke har haft indflydelse på vores vurdering.

 

Udpakning og design

Apollo med i kassen

Tronsmart Apollo Bold kommer fint pakket med to høretelefoner, en opbevarings/lade etui og tre forskellige størrelse ørepropper, der kan monteres alt efter øre-størrelse. De kommer med størrelse nummer 2 for monteret.  Der er også en Quick start guide / manual og et USB-C lade kabel med i kassen. Nederst i kassen er der også en transportpose.

Designet er egentlig ret elegant i sort med bronzefarvet kant. Det er helt runde øretelefoner, hvilket egentlig også gør dem diskrete.

Tronsmart Apollo Bold mål

Lade etuiet er på samme måde helt rundt og med USB-C stik til opladning. Det måler 790 mm og 29,45 mm.

 

Dagligt brug

Tronsmart Apollo Bold in ear

Der er endnu, her hvor vi tester primo august 2020, ikke nogen dedikeret app til disse høretelefoner, men den skulle komme i september.

Tronsmart Apollo Bold pair

For at parre høretelefoner med din smartphone skal du tage dem ud af laderen og parre på normal vis fra bluetooth indstillingerne i din telefon.

Efter endt opsætning, og efter du har fundet den øreprop størrelse, der passer dig bedst, så er det bare at give sig til at bruge Apollo Bold høretelefonerne.  Rent betjeningsmæssigt så betjener du med touch kontrol:

  • Tre hurtige tryk skifter mellem de tre forskellige lydindstillinger – ANC on/off, Ambient og uden lyd behandling.
  • To tryk er Play/pause
  • Holder du inde i 2 sekunder på højre høretelefon skiftes til næste nummer
  • Holder du inde i 2 sekunder på venstre høretelefon skiftes til forrige nummer
  • Et tryk på højre forøger lydstyrken
  • Et tryk på venstre mindsker lydstyrken
  • To tryk svarer ved opkald
  • Hold nede i 2 sekunder afviser opkald
  • Et tryk og efterfølgende holde på i 3 sekunder aktiverer stemmeassistent.

Som du kan se af ovenstående, så er der nogle funktioner, der er afhængige af højre venstre. Du kan dog godt bruge de to høretelefoner uafhængigt af hinanden, altså kan du nøjes med at have noget i det ene øre, men må så undvære de betjeningsfunktioner, der ikke er tilgængelige på denne.

Rækkevidden er overraskende god, sikkert også hjulpet af Bluetooth 5.0. Selv på badeværelset, tre værelser væk fra telefonen med lukkede døre, så var der hul igennem. Med en rating på IP45, så kan du roligt anvende Apollo Bold til f.eks. sportstræning.

En fin detalje er at øretelefoner selv opdager når du tager dem ud af ørerne, så stopper afspilningen.

 

Lydkvalitet og ANC

Det nok væsentligste salgsargument for Tronsmart Apollo Bold er den inkluderede Aktive støjreduktion, men lad os også lige fremhæve at modellen her kommer med understøttelse af højopløselige lyd codec formater (apt-X / AAC / SBC).

Tronsmart Apollo Bold ANCAktiv støjreduktion (ANC) er aktiveret som standard, når du tager dem ud af lade etuiet, og det fungerer ret godt på disse øretelefoner. Der er en klar forskel på ANC aktiveret eller ej. Støj udefra dæmpes, uden de lukker fuldstændigt af for omgivelserne. Det er særligt den dybere lydmæssige støj, de filtrerer fra. I forhold til at det er in ear modeller så fungerer ANC glimrende, men man når selvfølgelig ikke på niveau med over the ear modeller med ANC. Lytter man f.eks. til podcasts, så er ANC oplagt.

Ambient indstillingen gør det modsatte af ANC, det lukker omgivelserne ind, så du altså rent trafikmæssigt er mere sikker med dem i ørerne, når du bevæger dig rundt. Tronsmart anvender selv et billede af en cykel i forhold til Ambient funktionen, men i praksis så duer det ikke rigtigt, eftersom vindstøj bliver forstærket med ambient slået til. Rent trafiksikkerhedsmæssigt ville vi ved cykling kun anbefale at have noget i det ene øre.

Lydoplevelsen er fyldig, og der er plads til nuancer. Man kan få mere audiofile høretelefoner end disse, men langt de fleste vil være fint tilfredse er vores klare vurdering.

Tronsmart Apollo Bold app

Der er ikke utypisk for øretelefoner en lidt kraftig bas favorisering, uden det dog tager helt over. Dog ser vi frem til at man kan få mere kontrol over lyden, når app’en med equalizer funktioner frigives i september.  Lydniveaumæssigt, så spiller de heldigvis ikke for højt, hvilket jo heller ikke bør være nødvendigt med ANC. Man skal jo passe på sin hørelse.

 

Batteritid

Tronsmart Apollo Bold batteriSelv med aktiveret Aktiv støjreduktion, så er der god batteritid med disse øretelefoner. Vi rundede 5 timer med det aktiveret, så det er bestemt godkendt. Vil man have endnu længere tid ud af dem, så kan man slå ANC / Ambient fra, så er der nogle flere timer oveni faktisk. Tronsmart angiver selv op til 10 timer og ved lav lydstyrke uden ANC / Ambient slået til, så er det måske faktisk ikke helt urealistisk ved middel lydstyrke.

Lade etuiet giver naturligvis ekstra rækkevidde, og ti minutters opladning er nok til en times brug.

 

Konklusion

Tronsmart har med deres Apollo Bold skabt en særdeles prisgunstig høretelefon, der med Aktiv støjreduktion er med på den nye bølge af true wireless modeller. Med en pris på 600,- her på testtidspunktet, så må man sige, at man med Tronsmart Apollo Bold virkelig får noget for pengene.

Betjeningen er logisk, og den velfungerende aktive støjreduktion kan helt sikkert glæde mange i det daglige, når man er farten i støjfyldte omgivelser. Også Ambient mode kan være tiltalende for dem, der gerne vil føle sig mere trafiksikker, og stadig have noget i ørerne samtidigt.

Tronsmart Apollo Bold kan købes hos Amazon.de

Tronsmart Apollo Bold godt koeb digitalttv


I samme kategori

Back to top button