TV-Nyt

Temalørdag med Revy, fængsler og bonusfamilier på DR2

dr2logoBliver man et bedre menneske af at sidde i fængsel? Hvad er en god revy? Hvorfor går sammenbragte familier ofte fra hinanden? Det er blot nogle af de mange temaer, som Temalørdag på DR2 tager op i de kommende uger.

Jonathan Herrik, der er redaktør på DR2, fortæller:

”Styrken ved DR2 Temalørdag er, at det rummer en meget stor frihed til at fortælle uden snærende formater, og at det giver mulighed for en tv-oplevelse ud over det sædvanlige. Temalørdag handler om det, du ikke vidste, at du interesserede dig for. Eller også gjorde du, og så har du fået dén oplevelse med.”

DR2-hjørnesten gennem 20 år

Det er seerne helt enige i, for Temalørdag har her i året, hvor DR2 fylder 20 år, været en af kanalens hjørnestene og en ubestridelig succes med høje seertal. Det forklarer Jonathan Herrik sådan:

”I løbet af et år kommer vi omkring mange forskellige emner og forhåbentlig noget, der rammer alle danskere. DR2 Temalørdag ligger på et tidspunkt, hvor seerne har fri, og hvor de andre kanaler typisk sender underholdning og gamle film. Der tilbyder vi seerne mulighed for at blive overrasket, rørt og underholdt samtidig med, at de bliver klogere.”

Han tilføjer, at et særligt kendetegn ved de programmer, DR2 Temalørdag viser, er, at de er produceret af dedikerede ildsjæle, der brænder for det, de laver, og har det sjovt med det.

Temalørdag de kommende uger

‘I fængsel’ – 13. august klokken 20.00

Bliver man et bedre menneske af at sidde i fængsel? Temalørdag er kommet ind bag fængslernes mure og møder indsatte og personale i fængslerne og ser, hvad det er for en verden. To indsatte skal have vurderet deres prøveløsladelse, og DR2 er med hele vejen.

Sammen med udsendelsen sendes den barske dokumentar ’Ruslands værste fængsel’.

‘Japans vilde natur’ – 20. august klokken 20.00

‘Japans vilde natur’ er en betagende og fascinerende naturudsendelse, der viser det ukendte og overraskende miljø og dyreliv, der findes i Japan. Det er storslåede billeder og gode historier.

‘Bonusfamilier’ – 27. august klokken 20.00

Stedmor eller bonusmor? Det er sjældent let at blive skilt, men hvad mange ikke tænker over er, at det måske er endnu sværere at flytte sammen med en ny mand eller kone, der også har børn. Sammenbragte familier går ofte fra hinanden. Undersøgelser viser, at op mod 75 procent af alle sammenbragte familier går fra hinanden igen. Vært Anni Pape, der selv er stedmor, ser på fænomenet.

‘Dræb din mad’ – 3. september klokken 20.00

Søren Ryge har slået dyr Ihjel, Bonderøven har slået en hest ihjel, to journalister på Radio 24Syv slog kaninen Allan ihjel og Bjørn Nørgaards ofrede en hest på kunstens alter – hver gang bragte det store følelser og holdninger kog. Men hvorfor spiser vi danskere flæskesteg, kylling og oksekød uden at blinke, når vi samtidig bliver moralens og etikkens frontkæmpere, når det gælder andre dyr? Denne temalørdag undersøger, hvorfor vi får det billige slagtekød galt i halsen, når nuttede dyr bliver aflivet på åben skærm.

‘Sådan overlever du i vildmarken’ – 10. september klokken 20.00

Et hold overlevelseseksperter har fået opgaven: I skal klare jer selv, og det skal se både appetitligt og indbydende ud. Dræb jeres egen mad, byg jeres eget shelter, rens selv vandet og byg selv de redskaber i måtte have brug for. Det er overlevelse på 1. klasse.

‘Revy’ – 17. september klokken 20.00

Revy er et tema om et af de allermest ærkedanske fænomener, som folk enten elsker eller hader. Vi følger nogle af de mest dedikerede revyskuespiller og forfattere i processen og møder en ukendt mand, som er ophavsmand til nogle af Danmarks allerstørste revysketches.

‘Løgn’ – 24. september klokken 20.00

Cykelrytteren Jesper Skibby har levet med løgnen som sin følgesvend i mange år. Da han indrømmede, at han havde løjet om sin doping, følte han, at en kæmpe byrde var faldet fra hans skuldre. Jesper Skibby er vært på dette tema, og han møder både løgnere, datingfotografer og misbrugere, der som han selv har levet med en løgn i mange år.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button