Branche-Nyt

Telia får adgang til Norlys’ fibernet

- udvider dækningsområdet med 700.000 husstande

Det er godt gang i fiberaftalerne for tiden. Nu melder Telia at de har indgået en ny aftale med Norlys.

Aftalen giver Telia mulighed for at levere fiberforbindelser til både privatkunder og virksomheder gennem Norlys’ vidtstrakte fibernet, der dækker 700.000 husstande – primært i Jylland, men også i dele af Sjælland og Fyn, hvor Norlys udvider betragteligt de kommende år.

Med den nye aftale vil Telia kunne tilbyde fiberbredbånd til i alt 1,7 mio. danske husstande. Det er mere end seks ud af 10. Lægges Telias COAX-aftryk oven i, er dækningen på omtrent ni ud af 10 husstande, hvor Telia kan levere højhastighedsbredbånd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det tekniske setup, der skal danne grundlag for det nye Norlys-samarbejde, er i gang med at blive opbygget. Målet er at kunne koble de første Telia-kunder på via Norlys’ fibernet, når sommeren går på hæld.

Lone Kyhl Hendriksen, direktør for privatforretningen i Telia:

”I Telia mener vi det alvorligt, når vi siger, at vi vil levere lynhurtigt bredbånd til familien Danmark – uanset hvor i landet vores kunder befinder sig. Denne aftale er et stort skridt på vejen til at indfri vores bredbåndsambitioner, og vi ser frem til at kunne sikre, at endnu flere danskere kan få glæde af internet, mobiltelefoni, tv og underholdning fra Telia.”

Kristian Freiesleben, chef for Wholesale i Norlys:

”Vi er særligt glade for aftalen med Telia, da vi nu har samtlige af de største serviceudbydere på vores åbne fibernet. Det sikrer en sund konkurrence med bedre produkter og priser til de danskere, der er på vores fibernet. Vi har en klar ambition om at få så mange udbydere og dermed kunder på Norlys’ net som muligt, og samarbejdet med Telia passer perfekt ind i den målsætning.”

Aftalen mellem Telia og Norlys er indgået via OpenNet, der driver den platform, som samarbejdet bliver bygget på.

Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet:

”Når vi i OpenNet sætter strøm til samarbejdet, er vi med til at understøtte de gode mål, Telia og Norlys har sat for dagen – og det er vi stolte over at være en del af. Samtidig skubber vi den digitale udvikling i Danmark i den rigtige retning: flere åbne fibernet og flere valgmuligheder på fiberforbindelsen.”

Kilde: Norlys / Telia presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button