TV-Nyt

Tekst TV fylder 35 år

Den 16. maj 1983 klokken 14.00 gik tekst-tv for første gang i luften i Danmark, dermed fylder tjenesten 35 år, og den benyttes stadig af mange.

Teletext, som det hed på engelsk, var blevet opfundet i England 10 år forinden, og som så typisk med ny teknologi, så var det naturligvis ikke alle, der kunne benytte Tekst-TV fra starten i Danmark. 30.000 seere havde et fjernsyn med en tekst-tv dekoder, som det krævede – men allerede året efter kunne 100.000 følge med.

Traditionelt har der altid været en vis skepsis mod ny teknologi og i en betænktning omkring Tekst-tv fra den daværende regering i 1981, så lød det da også:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Indførelsen af teletekst-systemerne kan føre til, at familien får mindre tid til at være sammen,” stod der blandt andet, ligesom det også hed, at ”tekst-tv også kan risikere at skabe stridigheder inden for familien med hensyn til, hvad tv-apparatet kan bruges til”.

Selv om ikke mindst smartphones og tablets – og inden da internet, har gjort det nemmere for befolkningen selv at følge nyhederne siden 1983, er der fortsat mange, der benytter sig af Tekst-TV. 23 procent bruger DR’s tekst-TV mindst en gang om ugen.

I Danmark har TV 2 også tekst-tv, mens MTG og Discovery Networks har lukket for tekst-tv. Her var en del af forklaringen, at interessen for at reklamere på siderne ikke var, hvad den var engang.

Kilde: DR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button