StreamingnytBranche-NytNet-TV

TDC – Danskerne er blevet mere lovlydige når det gælder film og tv-serier

streaming tjenester YouBio HBo Nordic Netflix C MoreDet ulovlige forbrug af film og tv-serier er faldet med næsten en million stk. i løbet af det seneste år. Forklaringen er, at flere er begyndt at abonnere på lovlige streamingtjenester, som har opsuget en del af det ulovlige forbrug af især ældre film og serier.

Det viser tal fra den årlige undersøgelse af danskernes forbrug af film og tv-serier, som gennemføres af TDC Group. Det er 5. år i træk, at undersøgelsen er gennemført, og resultaterne viser en klar tendens til et fald i omfanget af ulovlig streaming og kopiering.

”Vores holdning har altid været, at man bedst bekæmper det ulovlige forbrug ved at udvikle gode lovlige alternativer. Det er det, vi kan se nu, hvor tjenester som Netflix, HBO, Viaplay og YouBio for alvor er slået igennem herhjemme,” siger mediedirektør Ulf Lund, TDC Group.

husstande streaming
Kilde: TDC – Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2014

Den nye undersøgelse viser, at 45 pct. af alle husstande med personer på mellem 20 og 65 år i dag abonnerer på en af de nye kommercielle streamingtjenester. For et år siden var det kun 32 pct.

forbrug_vod_tdc
Kilde: TDC – Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2014

I samme periode er mængden af ulovlig streaming, download eller kopiering af spillefilm faldet med ca. 700.000 stk. Det ulovlige forbrug af tv-serier er samtidig faldet med ca. 200.000 stk. Det skal dog ses i lyset af, at der fortsat er et meget højt ulovligt forbrug på i alt ca. 13 millioner film og serier om året.

”Det går helt klart i den rigtige retning, men vi er langt fra i mål endnu. Omfanget falder, men niveauet er fortsat meget højt, og der er stadig mange, som erkender, at de har et ulovligt forbrug. Vi skal fortsætte med at udvikle gode lovlige tjenester med også nye titler, og så er der også fremover behov for en regulær holdningsbearbejdning over for både unge og ældre,” siger Ulf Lund.

enheder_streaming

Der er i forhold til enheder sket en vækst i antallet der benytter Smart TV til at se indhold på.

Undersøgelsen bygger på interview med 1180 danskere i marts 2014.

I samme kategori

Back to top button