TV-Nyt

Tag pengene og løb – premiere i denne uge på Kanal 5

Tag Pengene og løb Kanal 5Hvad ville du gøre, hvis du blev tilbudt 100.000 kroner – og den eneste betingelse er, at du kan gemme dem for nogle af landets skrappeste efterforskere? Det er det store spørgsmål i Kanal 5’s nye, nervepirrende underholdningsprogram ”Tag pengene og løb”. Premiere torsdag den 19. februar kl. 20.00 på Kanal 5.

Tempoet er højt og pulsen endnu højere, når Ibi Makienok stopper en række helt almindelige folk på gaden forskellige steder i Danmark og giver dem deres livs mest uventede chance. Med sig har hun en kuffert med 100.000 kroner. Pengene er deres – hvis de vel at mærke formår at gemme kufferten så godt, at programmets benhårde efterforsker- og afhøringsteam ikke finder frem til den.

”Tag pengene og løb” går i al sin enkelthed ud på, at to personer, der kender hinanden – de kan være venner, familiemedlemmer eller kærester – får udleveret en kuffert med 100.000 kroner. En bil og en time er, hvad parret har til at finde det perfekte skjulested til kufferten, inden de to bliver tilbageholdt og eskorteret til hovedkvarteret, hvor de bliver indsat i hver sin isolationscelle.

Herefter tager nogle af landets skrappeste afhørere og efterforskere over. 30 timer har de til at finde ud af, hvor parret har gemt kufferten. De to deltagere må ikke nægte at svare under de benhårde forhør, men de må lyve, svare vævende eller finde på alle mulige bortforklaringer. Bliver kufferten fundet af efterforskningsteamet, er det bare ærgerligt for parret. Bliver den ikke fundet, har parret derimod vundet de 100.000 kroner, der er i kufferten.

”Tag pengene og løb” er oprindeligt udviklet i Irland af Warner og er blevet vist på amerikanske ABC Networks i 2011 med Jerry Bruckheimer som producent. I Danmark er det produktionsselskabet Eyeworks, der står bag det hæsblæsende program, der ikke blot er et forrygende gameshow med den perfekte forbrydelse som omdrejningspunkt. Som programmet skrider frem, får seerne nemlig også et unikt indblik i, hvordan efterforskningsarbejde udføres i praksis. Og hvordan anholdte reagerer under pres, og når de bliver udsat for forhør.

I samme kategori

Back to top button