Streamingnyt

Tættere samarbejde mellem TV 2 og TV 2 regionerne på TV 2 Play

Fra denne måned får de otte TV 2 Regioner en stærk placering på TV 2 PLAY med hver deres underside, der indeholder både nyhedsudsendelser, magasinprogrammer, reportager og debatter.

– TV 2 Regionerne har været en afgørende del af TV 2s samlede programvirksomhed siden starten, og Regionerne har været med til at sikre TV 2 en markant tv-nyhedsdækning lokalt og regionalt – og nationalt i samarbejde med TV 2 Nyhederne, TV 2 NEWS og TV2.DK. Det nye streamingsamarbejde er vanvittigt vigtigt, og vores mål er samme høje niveau af regional og national nyhedsdækning på TV 2 PLAY, som vi har i den lineære tv-verden, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

– TV 2 Regionernes fulde tilstedeværelse på PLAY bidrager til de nære og vedkommende demokratiske samtaler, og sammen med Regionerne kan vi – helt tæt på danskerne – udfolde både de lokale og de nationale dagsordener.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

TV 2 PLAY-samarbejdet mellem TV 2 og TV 2 Regionerne har været under udvikling gennem en periode. Regionernes daglige 19.30-udsendelser har i længere tid været et on demand-tilbud på TV 2 PLAY, og under kommunal- og regionsvalget i efteråret 2021 rykkede samarbejdet til nye højder i en forsøgsperiode. Her lå mere end 100 stykker indhold fra TV 2 Regionerne prioriteret og tilgængeligt for alle PLAYs brugere, ligesom TV 2 tilbød en periode med gratis abonnement til ikke-brugere.

– Både dette indhold og livesending af valgaftenen og af dagene derefter dominerede TV 2 PLAY – både i forhold til prioriteringen og forbruget på PLAY – i dagene omkring kommunalvalget. Vi har gode erfaringer fra denne periode, og vi vil videre med et indholdssamarbejde og med at løfte de vigtige fælles dagsordener i vores demokrati. Målet er at skabe markedets stærkeste, lokalt forankrede public service-tilbud – også på streaming, siger Lotte Lindegaard.

”Vi hører naturligt sammen med TV 2 – på tv og på streaming”

Hos TV 2 Regionerne er der store forventninger til det øgede samarbejde med TV 2 i en tid, hvor streamingseningen er i vækst.

– Vi hører naturligt sammen med TV 2 og har gjort det på flow-tv i mere end 30 år, hvor vi har samarbejdet om daglig nyhedsformidling, valgdækning, store samfundsdebatter, dokumentarer og andet indhold. Dette samarbejde skal fortsætte ind i streamingverdenen. Vi har store ambitioner for samarbejdet, og vi glæder os til at udvikle TV 2 Regionernes position på streaming, siger TV MIDTVEST-direktør Lone Sunesen, der sidder i styregruppen for PLAY-samarbejdet mellem TV 2 Regionerne og TV 2.

Alle TV 2 Regioner har egne streamingtjenester, som er opbygget og prioriteres individuelt hos de enkelte TV 2-regionalstationer.

– Seerne og brugerne er i gang med at flytte sig, og vi skal rykke med. Vi møder allerede nu seere, som spørger, hvorfor de ikke kan se deres TV 2 Region på TV 2 PLAY. Derfor et det vigtigt og naturligt for Regionerne, at vi som public service-medier også bliver en del af en landsdækkende streamingflade, så vi bidrager til den demokratiske debat med historier og stemmer fra hele Danmark fra yderste klit til inderste stenbro, siger Lone Sunesen og tilføjer:

– Samtidig ved vi, at mange, der flytter fra deres hjemegn, fortsat gerne vil følge med i, hvad der sker på egnen. Det får de nu bedre mulighed for.

TV 2 Regionerne prioriterer selv

Det bliver de enkelte TV 2 Regioner, som afgør, hvilken del af deres mange timers ugentligt indhold, som de stiller til rådighed for TV 2, så TV 2 kan præsentere det på TV 2 PLAY. Nogle regionalstationer har stort fokus på nyhedsprogrammer på streaming, mens andre i høj grad vil prioritere magasiner og debatter.

– Generelt ser vi stor efterspørgsel efter regionalt indhold, og det daglige regionalprogram klokken 19.30 er hver uge blandt Danmarks mest sete nyhedsudsendelser. Herudover har TV 2 Regionerne også stærke regionale magasiner, debatter, kulturudsendelser og reportageprogrammer, som er populære på streaming, siger Lone Sunesen.

I første omgang bliver det ikke muligt at se alle TV 2 Regionernes egne kanaler live på TV 2 PLAY, men parterne arbejder videre på dette tilbud til seere og brugere.

TV 2 Regionernes undersider på TV 2 PLAY ved at klikke på ’Nyheder’ i toppen af forsiden. Du kan også tilgå de enkelte TV 2 Regioners undersider via disse links:

TV MIDTVEST 

TV2 ØST

TV 2 Lorry

TV 2 Fyn

TV2 Nord

TV2 ØSTJYLLAND

TV 2/Bornholm

TV SYD

Kilde: TV 2 presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button