TV-Nyt

Syv forskellige julekalendere på DR i december 2018

Fantasy for familierne, Onkel Rejes Julefis, Bamses Julerejse, Ramajetterne og julesaga for de små, Klassens Perfekte Jul for de store børn og satire for de voksne. Under juletræet gemmer sig i år hele syv forskellige julekalendere.

“Vi har et bredt udvalg af julekalendere på DR, så der er noget for både store og små at samles om i december måned. Vi kommer bredt omkring – lige fra en hel nyproduceret julekalender på DR1 for hele familien, til gensynsglæde med Bamses Julerejse på DRTV. Vi håber med de mange forskellige tilbud, at man på tværs af generationer vil opleve, at der er noget at samles om, grine af og tænke over i juletiden,” siger Emma Kronqvist, der er DR’s tv-chef.

DR sender julekalendere på både DR1, DR2, DR Ultra og DR Ramasjang samt på DRTV, hvor alle julekalendere vil være tilgængelige hver morgen fra klokken 6.00, så alle kan se deres favoritter, hvor og hvornår det passer bedst.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Theo & Den Magiske Talisman på DR1

Theo går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste og bedste ven i verden er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om. Der er udsigt til, at Theo kan miste sin bedste ven, og det vil han for alt i verden ikke lade ske. Han rejser derfor ind i den magiske verden Thannanaya sammen med den nye pige fra klassen, Simone, for at få sin morfar tilbage. Og her starter rejsen for Theo & Den Magiske Talisman.

Theo & Den Magiske Talisman er en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på; en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på Jorden. Theo & Den Magiske Talisman er moderne eventyrfortælling for hele familien, hvor vi bliver taget med på en rejse til naturriget Thannanaya, som Theo og morfaren sammen har skabt. Her opdager Theo og Simone, at der er lys og håb, og at livet fortsætter – dem, vi har sagt farvel til, vil altid være med os og leve videre, så længe vi mindes dem.

Sendes den 1.-24. december klokken 19.30 på DR1.

Eftershow på DR Ultra

I forlængelse af DR1’s julekalender bliver der på DR Ultra sendt Theo & Den Magiske Talisman-eftershow. Sammen med de medvirkende skal vi høre de bedste bag-om-historier fra Theo & Den Magiske Talisman, klæde os ud i de fedeste kostumer og – spoileralert – altid lige have lidt mere at vide om næste dags afsnit end alle andre.

Sendes den 1.-24. december klokken 19.55 på DR Ultra.

Selmas Saga på DR Ramasjang

Selmas Saga er en svensk julekalender fra 2016, som er en rigtig klassisk julesaga med masser af sne, magi og eventyr for de mindste. Den otteårige Selma og hendes familie kan ikke betale huslejen, og de trues derfor med udsmidning, og så lige op til den søde juletid. Heldigvis er Selma en pige med ben i næsen, og da hun ved et tilfælde møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, får hun fornyet håb. Efraim påstår nemlig, at han kan finde vejen til Julemandens rige. Det umage par begiver sig derfor ud på en lang og begivenhedsrig rejse i von Trippelhatts luftskib – for Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang klokken 17.00

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang

Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul. Blandt de medvirkende er også skuespilleren Elliott Crosset Hove.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang klokken 17.20.

Onkel Rejes Julefis på DR Ramasjang

Før, imellem og efter Ramasjangs to julekalendere er der julefis med Onkel Reje. Han er sammen med Brille klar til at julehygge i den julepyntede hytte, men bordet mangler. Onkel Reje har nemlig solgt det, fordi han synes, de trænger til et nyt. Brille kunne nu godt lide det gamle bord, men giver alligevel en hånd med, da det nye bord skal bæres ind. Desværre får Brille det over foden og mener, det er Onkel Rejes skyld, og at han skylder en undskyldning. Det mener Onkel Reje ikke, og det ender med, at Brille sætter sig ned under bordet og sultestrejker – hvilket ikke er det letteste i verden, når man har en sød tand og bordet ovenover dagligt fyldes med juleknas. Resten af december må Onkel Reje invitere andre gæster ind til julehygge – blandt andet Onkel Bum fra Onkel Rejes kommende Heavyshow – inden Brille igen kravler op og julefreden er reddet.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang fra klokken 17.00.

Klassens Perfekte Jul på DR Ultra

Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Derfor kommer han i et anfald af frustration til at ødelægge klassens årlige juletur. Vennerne bliver sure på Magnus og fryser ham ude. For at gøre det godt igen melder han alle til en konkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en trussel op udefra, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

Sendes den 1.-24. december på DR Ultra klokken 17.50.

Bamses Julerejse på DRTV

DRTV byder i år på et kært gensyn med Bamse, Kylling og Ælling. Bamses mission på hans julerejse er at finde både julen og Julemanden. Der er nemlig sket det, at Julemanden har mistet de tre vigtigste ting, der skal til for, at det kan blive rigtig jul igen. Julemandens sæk med til- og fra-kort, det evige julegavebånd og det evige julegavepapir er blevet væk. Af alle er det Julemandens Nisse, der har taget de tre ting, fordi han er blevet så træt af julen. Han har smidt tingene i nærheden af Bamses hus, hvor Nissen er overbevist om, at Julemanden aldrig nogensinde vil finde dem igen. Men han har vist gjort regning uden Bamse og hans venner.

Kan ses fra den 1. december klokken 6.00 på DRTV

Rytteriets Jul på DR2

Rytteriet er hver søndag aften i december i julestemning og inviterer indenfor til hygge, korsang, gløgg og croquistegning. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave, Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse, og så er der Gøran og mandskoret for slet ikke at tale om Rikard og damerne. Martin Buch og Rasmus Botoft er med andre ord tilbage og med sig har de Bodil Jørgensen og Nis Bank Mikkelsen.

Sendes de første fire søndage i december på DR2 klokken 21.30.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button