TV-Nyt

Syng med – fra skrål til skønsang

- kan man lære at synge uden at have en tone i livet?

DR kører videre i sangsporet med en ny programserie. I  Syng med – fra skrål til skønsang har man samlet seks mennesker, der drømmer om at kunne synge, men som alle har hver deres udfordringer med at ramme skønsangen. Med sangcoach Katrine Muff ved deres side, har deltagerne sagt ja til at teste, om de med undervisning og disciplin kan lære at mestre sangen og derefter optræde for hele Danmark.

Deltagernes mål er at lære at synge ’Lyse nætter’ af (Alberte/Aske Bentzon), som de skal optræde med til en fællessangskoncert nogle måneder efter, at sangtræningen er gået i gang. ’Lyse nætter’ er en del af højskolesangbogen og det er således en del af den danske sangskat, som deltagerne skal kaste sig over. For nogle af de medvirkende kræver det blot et kærligt skub for at komme på ret kurs, mens indsatsen over for andre af de medvirkende er anderledes krævende. Både gråd, selvtillid, latter, kampånd og fællesskabsfølelse kommer i spil i jagten på de rene toner og på at blive en del af et tæt forbundet sangfællesskab.

Programserien ’Syng med – fra skrål til skønsang’ har premiere den 11. august på DR1 klokken 20.30 og på DRTV samme dag allerede fra klokken 6.00

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Råbe af Vesterhavet
Martin (Esbjerg), Tenna (Aarhus), Lars (Ringsted), Jill (Greve Strand), Karsten (Nørager) og Nadia (Helsinge) er holdet, der drager ud på det ukendte musikalske farvand. Sangcoachen træner intenst med hver enkel deltager og læser sig ind på hvilke historier, der ligger bag de barrierer, som deltagerne hver især har bygget op. De medvirkendes udgangspunkter er meget forskellige – nogle kan ikke høre forskel på tonerne, mens andre føler sig hæmmede fysisk eller psykisk – og derfor har holdt sig fra at synge offentligt hele livet. Men fælles for dem alle er, at de for første gang i deres liv nu skal modtage professionel sangundervisning. Katrine Muff lærer deltagerne disciplin, sætter bevægelser på tonerne, narrer stemmelæberne til at følge kroppen, og tager deltagerne med ud til kysten for at råbe af Vesterhavet og dermed træne stemmens kraft. Grænser bliver brudt i takt med, at sangcoachen forsøger at gøre de medvirkende fortrolige med, hvor tonerne ligger i registeret.

 

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button