TV-Nyt

Strid om nye Premier League kanaler

tv2sporthd plNetop som TV2 Sport meldte ud, at man starter en 24 timers Premier League kanal, så gik der ikke længe inden SBS reagerede. SBS TV har fra næste sæson og de næste tre år free-tv rettighederne til Premier League.

TV 2 Sport A/S har erhvervet rettighederne til at vise Premier League på en såkaldt highpay-kanal. SBS har købt rettighederne til at vise en kamp fra hvert spilletidspunkt til visning på free-tv/low pay-kanaler. Det vil sige fem-seks kampe pr spillerunde, der fortrinsvis vil blive vist på 6’eren.

Samtidig har SBS TV sikret sig, at der ikke kan blive vist Premier League-kampe og -highligts på andre free-tv/lowpay-kanaler.

Hos SBS TV undrer man sig derfor over pressemeddelelsen fra TV 2 Sport, hvor det ikke klart fremgår at der er tale om High Pay kanaler til mindst 99 kr./mdr. Parabol-tv udbyderen Viasat har endda meddelt at Viasat parabolkunder får kanalerne uden merpris. SBS mener at TV2 Sport vildleder kunderne.

– Vi er i dialog med rettighedshaverne Medge og håber at få misforståelsen ud af verden i løbet af i dag, siger Jesper Jürgensen, informationschef på SBS TV. 

Hos TV2 Sport er opfattelsen en anden. Det er noget forbandet sludder! Vi vildleder ikke nogen, siger TV2 Sports direktør Claus Bretton-Meyer til ekstrabladet.dk.

Vi har udsendt en pressemeddelelse, hvori vi redegør for de nye kanaler. Men vi forhandler altså stadig med de distributører, der skal ‘pakke’ kanalen til kunderne, så prisen kan jeg ikke sige noget om endnu, siger TV2 Sports direktør Claus Bretton-Meyer ekstrabladet.dk. Han vedkender sig dog, at det bliver en Premium kanal, som kommer til at koste noget. 

Tilbage står Viasats udmelding om at kanalerne vil indgå uden merbetaling for Viasat parabolkunder. Det er uden tvivl her SBS TV pt. har det største problem og kan føle sig krænket. Prisen for YouSee og Stofa osv. er ikke sat endnu.

Kilde: Ekstra Bladet og SBS pressemeddelse

I samme kategori

Back to top button