Streamingnyt

Streaming på Viaplay er steget markant

Mens en stor del af Norden er i karantæne eller isoleret derhjemme, er streaming på Viaplay Reklame-link steget signifikant. Over de seneste to uger er antallet af minutter, danskerne bruger på Viaplay, steget med 28 procent sammenlignet med ugerne inden corona-krisen.

Fra krimithrilleren Forhøret og den søde kærlighedskomedie Hånd i hånd til dramaet på Paradise Hotel og kulinarisk topklasse i Masterchef – Danmarks største madtalenter.

Corona-krisen afholder os lige nu fra at være sociale, og det betyder, at mange danskere bruger mere og mere tid på streaming. I de seneste to uger er antallet af minutter, danskerne bruger på Viaplay, steget med 28 procent, hvis man sammenligner med de sidste to uger før corona-krisen (20. februar til 8. marts), mens der samtidig er sket et strukturelt skifte i seervanerne: Vi ser ikke længere primært Viaplay i aften-timerne, men hele døgnet nu. Desuden er den ugedag, hvor seningen er steget allermest om mandagen. Sportsindhold er ikke medregnet her.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Det er meget klart, at Viaplay er blevet en streamingtjeneste, man samles om derhjemme. Vi ser flere film og serier end nogensinde før, og vi har fået en all time high for sening på Viaplay i de seneste to uger”, siger Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer og fortsætter:

”Vi har stærkt indhold for hele familien – og ikke mindst i vores Viaplay Kids-sektion, hvor en helt ny sæson af vores Original-serie Saga på eventyr får premiere i næste uge. Vi er også meget stolte af, at vi hurtigt fik søsat flere tilbud til vores mange sportskunder; eksempelvis Viaplay Sport Live, som sendes live fra mandag til torsdag på Viaplay og TV3 Sport – og ikke mindst, at biograffilm nu kommer direkte på Viaplay, mens biograferne er lukkede. I disse urolige tider føles det godt at kunne tilbyde indhold, som hele familien kan samles omkring”.

Udover en betydelig stigning i seningen på Viaplay Kids, ser vi også en stigning i seningen af familie-film. Udlejningsfilm er steget med hele 74 procent i Danmark sammenlignet med ugerne inden corona-krisen. Derudover tyder noget på, at Viaplay-seerne er nostalgiske i denne tid; Viaplay har alle 25 James Bond-film, men i de seneste to uger har Dr. No fra 1962 være mere populær end de nyeste Bond-film.

”Det er tydeligt, at vores seere vælger at se fra start til slut, da James Bond – Mission Drab eller Dr. No, som den hedder på engelsk, er den første 007-film. Et Bond-marathon med samtlige titler tager to dage, fire timer og 56 minutter, siger Filippa Wallestam.

På Viaplay findes deruover en række binge-værdige amerikanske serier som Outlander, Grey’s Anatomy, The Blacklist og Lost på Viaplay. Viaplay har ligeledes høje ambitioner for Viaplay Original-serier, og når vi når til påske, vil vi have haft premiere på hele otte nye, spændende Originals i år.

Herunder ses toplisten over de Viaplay Originals og Viaplay Productions, som er blevet set af flest i Danmark (i uge 13)


Viaplay Originals: 

1. Hånd i hånd

2. Rig 45

3. Tykkere end vand

4. Forhøret

5. Den som dræber – fanget af mørket

6. Familien Löwander

7. Box 21

8. Inden vi dør

9. Elsk mig

10. Tykkere end vand


Viaplay Productions: 

1. Paradise Hotel DK

2. Masterchef – Danmarks største madtalenter

3. Forsidefruer

4. Familien fra Bryggen

5. Mit Paradiso Liv

6. Luksusfælden

7. JuicyNews

8. Love Island Danmark

9. For lækker til love

10. Robinson Ekspeditionen

Kilde: Viaplay presse

I samme kategori

Back to top button