TV-udbyder nyt

Stream din tv-pakke – Sammenligning af 4 danske udbydere på pris, funktioner og indhold

Stream din tv-pakke. Der er flere muligheder for det lige nu end nogensinde. I stedet for at få tv leveret via kabel-tv, tv-antenne eller parabol, så er flere og flere vendt sig mod at streame sin tv-pakke. Her får du tv leveret som streaming via Internettet og kan således undgå at trække kabler med videre.

Konkurrencen spidser til på dette marked, hvor Norlys nu også har meldt sig på banen. Tjek vores sammenligningsartikel med de fire væsentlige danske udbydere af TV-pakke / Streamingtjeneste løsninger.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Alle de fire udbydere henvender sig til dig, der har behov for Flow TV kanaler og lidt streamingtjeneste oven i det. Hvis ikke du har interesse i tv-kanalerne, så giver det ikke mening at vælge nogle af disse udbydere. Så er det mere fornuftigt at købe streaming for sig selv.

Vi har tidligere sammenlignet Norlys vs YouSee Play, men nu er vi klar med en mere komplet sammenligningsartikel med de fire væsentlige danske udbydere af TV-pakke / Streamingtjeneste løsninger.

Stream din tv-pakke – Her er de 4 udbydere vi sammenligner

Fælles for alle nedenstående er at både tv-kanalerne og streamingtjenesterne leveres via din Internetforbindelse uden noget krav om en specifik Internetudbyder.

YouSee

YouSee Play er Yousee’s bud på en moderne tv-pakke, hvor du efter point kan tilføje tv-kanaler og streamingtjenester for en fast månedlig pris.

Norlys

Norlys nye landsdækkende tilbud giver dig mulighed for at vælge 4, 8 eller 20 tv-kanaler + streamingtjeneste(r). Herudover er der også tre faste tv-pakker at vælge imellem.

Allente

Udover at tilbyde tv-pakker via parabol, så har Allente nu i et stykke tid også tilbudt tv-pakker som ren streamingløsning med tre forskellige faste tv-pakker, hvor Viaplay er inkluderet som streamingtjeneste.

Telia TV

Telia var blandt de første der startede tv-pakke via streaming i Danmark og leverer fortsat tre forskellige tv-pakker med 15,26 eller 42 kanaler. De inkluderer ikke nogen streamingtjenester.

Stream din tv-pakke – Hvem er billigst?

Stream din tv-pakke pris

Generelt er prisniveauet for de fire udbydere mellem 249 – 779,- / måned, alt efter hvad du vælger. YouSee og Telia starter begge på 299,-

Udbyder Prisniveau
Norlys 249 – 779,-
YouSee 299 – 599,-
Allente 429 – 659,-
Telia TV 299 – 549,-

Ser vi på ren pris, så er det absolut billigste du kan komme i gang for Norlys med deres Vælg 4 ting til 249,- / måned. Her kan du vælge 4 tv-kanaler eller 3 tv-kanaler og én streamingtjeneste.

Men hvad der billigst lige for dig, afhænger af de konkrete kanaler/tjenester du er interesseret i, hvilket ikke er lige til for os at vide. Så vores bedste råd er at bruge noget tid på at gå hver enkelt tjeneste igennem ud fra dine behov.

Hold øje med tilbud

Der kan være tilbud på pakkerne, så ofte kan det være en god idé at tjekke prisen for 6 måneder.

Af aktuelle tilbud, så tilbyder Allente 2 måneder til 0 kroner, uanset hvilken pakke du vælger (6 mdr. binding). Minimum Pris for 6 måneder for den store pakke er således 2.636 kr. (ca. 440 / måned i de første 6. mdr.).

Stream din tv-pakke – Hvem har flest tv-kanaler?

Fælles tv-kanaler tilgængelige hos alle udbydere

Overordnet så er TV 2 kanalerne tilgængelige hos alle fire udbydere.

Stream din tv-pakke tv2 kanaler

TV-kanal forskelle mellem de enkelte udbydere

Allente, Norlys og Telia TV har, i modsætning til YouSee, Discovery’s tv-kanaler i deres udbud.

Stream din tv-pakke Discovery kanaler

Telia TV har ikke Viaplay Group TV-kanaler: Så her mangler TV3, TV3+, TV3 Puls, TV3 Max, TV3 Sport.

Stream din tv-pakke – Hvem har flest streamingtjenester?

Der er ret stor forskel, hvilke streamingtjenester der er tilgængelige hos udbyderne. YouSee er klart i front. De er f.eks. de eneste, der har Netflix og Disney+.

YouSee Norlys Allente
Viaplay Film & Serier Viaplay Film & Serier / Total Viaplay Film & Serier / Total
TV 2 Play Favorit + Sport TV 2 Play Basis Partner BBC Nordic
HBO Max HBO Max HBO Max (kan tilkøbes)
Nordisk Film+ Nordisk Film+ SkyShowtime (kan tilkøbes)
discovery+ discovery+
Netflix
Disney+
SkyShowtime
C More
nick+
National Geographic Now
BBC Nordic

Listen viser tilgængelige tjenester, der dog kan afhænge af pakkevalget hos den enkelte udbyder.

Stream din tv-pakke – Hvem er bedst til sport?

Stream din tv-pakke Sport

Ser vi f.eks. på kanaler med sport, så kan du hos Norlys Play få TV3+, TV3 Sport, TV3 Max og See til 249,- / måned. Hos YouSee Play vil de samme kanaler løbe op i 13 point og dermed overskride 10 point pakken, og du skal derfor op i 20 point pakken til 399,-, som så dog også vil have 7 point tilbage til yderlige indhold.

Går vi efter alle TV 2 og TV3 kanaler med sport (TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X, TV3+, TV3 Sport, TV3 Max, See og V Sport Golf) hos Norlys kan vi gøre det i Norlys Vælg Selv 8 pakken til 399,- / måned.

Samme kanaler hos YouSee Play kræver 23 point, altså mindst 499,- / måned for 30 point pakken, hvor der så er 7 point tilbage til andet indhold.

Allente skal have 659,- for alle TV 2 og TV3 kanaler med sport. Her får du dog også alle Discovery sportskanaler samt Viaplay Total pakken med ekstra sport. Hos Norlys er den Allente sammenlignelige pakke, Stor tv-pakke til 779,- / måned, der også har Viaplay Total og desuden TV 2 Play Favorit + Sport Partner (med reklamer).

Telia TV tilbyder ikke TV3 kanalerne, så der er ingen Premier League, Champions League, Formel 1 med videre her.

Bedst til Fodbold

Fodboldmæssigt så er Norlys og Allente i front, fordi de har både TV3 Sport, Eurosport og TV 2 sportskanalerne i deres pakker. YouSee har ikke 6’eren, Canal 9, Eurosport kanalerne.

Bedst til Tennis og Cykling

Eurosport og TV 2 Sports kanalerne er dem, du skal have fat på for at se mest muligt tennis og cykling. Så her er Norlys, Allente og Telia TV i front.

Bedst til Formel 1

Hvis du vil have dansk dækning af Formel 1 så er det TV3 Sport / Max og TV3+ du skal have fat på. Så her er det YouSee, Norlys og Allente det gælder.

Er du interesseret i hvem der har hvilke sportsrettigheder, så tjek vores oversigt her

Stream din tv-pakke – Begrænsninger, teknik osv.

Stream din tv-pakke enheder

Billedkvalitet

Vi har ikke haft mulighed for at lave en omfattende sammenligning af de 4 udbydere på billedkvalitet.

Som sådan er kvaliteten ganske ok, men det er på billeder pr. sekund, at man skal være opmærksom. I hvert fald Allente og Norlys tilbyder ikke alle kanaler med 50 billeder pr. sekund. F.eks. Eurosport 1 og TV 2 Sport ser ud til at være i 50 fps, mens TV 2 Sport X og Eurosport 2 kun er det halve hos Allente. Det er ikke optimalt. Streaming fra Viaplay, TV 2 Play eller Discovery+ er nok generelt at foretrække, såfremt du er til sport.

TV-boks eller andre enheder?

Fælles for alle løsninger er at du kan streame dit tv mere frit. Du skal altså ikke sidde derhjemme foran tv-skærmen i stuen, men kan streame på Android eller Apple iOS enhed, computer, Apple TV, en Chromecast eller Chromecast med Google TV.

Mens YouSee og Telia TV også tilbyder en tv-boks (tilkøb hos Telia), så har Norlys droppet boksen, så her skal du streame Norlys Play på dit Smart-tv eller via enten et Apple TV, Chromecast eller Chromecast m. Google TV. Allente tilbyder, at du kan købe en Allente brandet Chromecast med Google TV.

Samtidige enheder / streams?

YouSee Play: De fleste af tv-kanalerne tillader, at I er to, der afspiller samtidig. Der er dog undtagelser som fx TV3+, TV3 Sport og TV3 Max. Du kan kun afspille én af de kanaler ad gangen. Dvs. hvis du ser TV3 Max så kan du ikke streame TV3 Sport eller TV3+ andre steder.

Norlys: I forhold til samtidige enheder så tillader Norlys 2 samtidige enheder og 5 enheder oprettet i alt.

Telia TV: Du kan se Telia TV på op til fem enheder, og på op til to enheder på samme tid. Køber du en tv-boks til hjemmet kan du se tv både på tv-skærmen hjemme og på to mobile enheder af gangen.

Allente: Mulighed for at streame på op til 4 enheder

TV Catch up / arkiv

Alle 4 udbydere tilbyder catch up, altså at du kan se programmer efter de har været sendt. YouSee har nok det mest udbyggede arkiv, mens f.eks. Norlys kun har 7 dages catch up. Allente har kun uge arkiv for et mindre antal kanaler, mens du kan se, hvilke kanaler der er i arkivet hos Telia TV her

Konklusion

I denne artikel har vi gennemgået de 4 danske udbydere af Stream din tv-pakke løsninger og vi håber det har givet dig lidt mere afklaring. Vi ikke bare pege på én som den bedste, det afhænger af dine behov og kanalønsker, så gå mere i dybden og vurder dem ud fra det når du skal vælge udbyder.

Norlys og YouSee er de mest oplagte at sammenligne, hvis du går efter en bland selv løsning. Men alt efter dine behov, så kan f.eks. Allente med deres 2 måneder til 0 kroner også være værd at tage med i dine overvejelser.

I samme kategori

Back to top button