Streamingnyt

Stor Animationsindsats hos DR – 10 serier på vej i de kommende år

DR startede et fokus på animation sidste år. På dagens halvårspressemøde har man lagt oveni med en satsning på animation i stor stil i de kommende år.

DR1 og Ramasjang skal fra næste år have store, originale, danske animationsserier, som kan samle familierne i weekenderne.

DR sender derfor i denne uge pitch ud til hele den danske animationsbranche og efterspørger de næste serier i rækken af nye danske klassikere inden for dansk animation. Det skal resultere i op til 10 nye animationsserier af 52 episoder hver, som fra 2022 og årene frem vil premiere som en del af DR’s kommende weekendsatsning på DR1 og Ramasjang. Lige nu er ’Karlas fantalastiske klasse’ og ’Mesterlige Monsterbørn’ samt to andre animationsserier bestilt til efteråret 2022, men DR efterspørger nu endnu flere store originale animationsserier i fremtiden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

-Ambitionen er at skabe en volumen, der gør tilbuddet markant, og som kan konkurrere med udlandet. Markedet er lige nu domineret af udenlandsk, kommercielt indhold, og det vil vi i DR gerne skabe et alternativ til. Animation er helt centralt inden for børne-tv i dag, og de yngre dele af børnemålgrupperne elsker animation. Animation er en genre, der rejser over landegrænser og over tid, så indholdet har lang holdbarhed, fortæller Morten Skov Hansen, chef for DR’s børneindhold.

DR vil gerne tilbyde ny dansk animation til børnene, der tager afsæt i dansk kultur.  Det naturligvis også skal ses som svar på den stigende konkurrence fra de kommercielle streamingtjenester.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button