TV-Nyt

Stéphanie Surrugue skifter til DR

Stéphanie Surrugue DR
Stéphanie Surrugue
Foto: Claus Bech/Scanpix

Stéphanie Surrugue skifter til september jobbet hos TV 2 ud med et nyt hos DR. Her bliver hun DRs nye USA-korrespondent og får en central rolle i dækningen af den kommende valgkamp i USA.

Stéphanie Surrugue skifter til september jobbet hos TV 2 ud med et nyt hos DR. Her bliver hun en del af DR Nyheders korrespondenthold og skal rapportere fra USA sammen med Johannes Langkilde.

Den første tid vil hun bruge hjemme i Danmark på at sætte sig ind i korrespondentrollen og lære DR Nyheder bedre at kende, inden valgkampen i USA for alvor begynder efter årsskiftet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Udlandsstoffet ligger i mit blod; både journalistisk og privat. Som 26-årig kørte jeg gennem ørkenen til Bagdad for at dække Saddam Husseins fald, og lige siden har jeg grebet enhver mulighed for at komme ud i verden for at fortælle de store og de væsentlige historier, om så det har været præsidentvalg i USA og Frankrig eller jordskælv i Haiti,” siger Stéphanie Surrugue og fortsætter:

”Jeg har aldrig overvejet, om jeg skulle være korrespondent, jeg har overvejet, hvornår jeg skulle være korrespondent. Og det er nu! Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at flytte til USA og kaste mig lukt ud i den amerikanske valgkamp med alt, hvad den indebærer af storpolitik, drama og konsekvenser for resten af verden.”

Også i DR Byen er man begejstret for, at Stéphanie Surrugue bliver en del af holdet.

“Jeg er både glad for og meget stolt over at kunne byde Stéphanie Surrugue velkommen på DR Nyheders korrespondenthold. Stéphanie har gennem sin karriere imponeret med en fornem evne til at fortælle fascinerende, vedkommende og vigtige historier. Sammen med Johannes Langkilde har vi nu et enestående godt makkerpar, der sammen med dygtige kollegaer kommer til at stå i spidsen for vores ambitiøse dækning af det amerikanske valg i 2016,” siger Sandy French, som er indholdschef i DR Nyheder.

Stéphanie Surrugue har i en årrække arbejdet på Politiken; særligt med udlandsreportage og kulturstof. De seneste fire år har hun været tv-vært på TV 2 og redaktionschef på ’Kulturen på News’. Hun har modtaget adskillige journalistiske priser for sit arbejde; blandt andet Hørup Prisen for jordskælvskatastrofen i Haiti. Stéphanie Surrugue har skrevet flere bøger og  udkommer til efteråret med en ny bog om den amerikanske ambassadør i Danmark.

Hun tiltræder i DR til september og tager over som korrespondent i forbindelse med, at den nuværende USA-korrespondent, Oliver Routhe Skov, vender hjem til Danmark.

I samme kategori

Back to top button