Branche-Nyt

Status over Black Friday 2019 – overgik alle forventninger

Selvom forventningen til Black Friday udsalget i den sidste uge af november 2019 i forvejen var tårnhøje, så viser dugfriske tal fra en undersøgelse som analyseinstituttet Kantar|Sifo har lavet for PriceRunner, at virkeligheden overgik forventningerne.

Stærk Black Friday i 2019 – julesalget faldt lidt

52 procent af butikkerne fortæller at Black Friday udsalget gik bedre end forventet. Til sammenligning viser undersøgelsen at kun 11 procent af butikkerne giver udtryk for at januarudsalget gik bedre end de forventede.

Black Friday er uden sidestykke det vigtigste og mest værdifulde udsalg for butikkerne. Alle forventninger var i top på forhånd, og derfor er det imponerende at mere end halvdelen af butikkerne alligevel fortæller at det gik bedre end forventet. Det er vildt, siger Martin Andersen, direktør PriceRunner.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Der var på forhånd en vis bekymring i forhold til væksten i salget på Black Friday og den efterfølgende julehandel. Black Friday udsalget gik forrygende, mens julesalget faldt lidt i forhold til 2018.

Tal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i detailsalget i december i forhold til november, og det bekræfter udviklingen: At en del af det traditionelle julesalg er flyttet til Black Friday udsalget, hvor mange julegaver kan købes billigt på udsalg.

Forbrugerne har fundet ud af at de med fordel kan købe julegaver som tøj og elektronik billigt på Black Friday udsalget. Det er netop i disse to kategorier, at salget faldt i december, siger Martin Andersen

Pakkekaos ikke så slemt som frygtet

På forhånd frygtede E-handlerne at der kunne opstå kaos når alle pakkerne købt på Black Friday udsalget samt julegave indkøb skulle leveres. I 2018 var der stort tryk på leveringen, og det gav især problemer i de mange mindre pakkeshops, hvor pakkerne hobede sig op. Eller butikkerne havde fået så mange ordrer, at de ikke kunne følge med.

Svarene fra butikkerne bekræfter den oplevelse som langt de fleste havde tilbage i december: 9 ud af 10 butikker giver udtryk for at det gik godt, og kaos udeblev, siger Martin Andersen.

PriceRunner har i samarbejde med Kantar|Sifo skabt E-handels indexet. Indexet er baseret på data fra en kort kvartalsvis online undersøgelse foretaget af Kantar|Sifo blandt butikker på www.pricerunner.dk.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button