TV-Nyt

Stærk start på året for TV 2 Zulu – udfordres dog af TDC TV

TV2_zulu_logo”De unge gider ikke se tv mere!”, ”Flow-tv er dødt!” og ”Netflix er det eneste, de unge målgrupper vil have”. Dommedagsprofeterne har stået i kø for at lægge tv, som danskerne kender det, i graven.

Og især har tonen været skærpet omkring de unge seere og deres mediebrug. Men Gallups seertal for TV 2 ZULU tilbageviser mange af de dystre toner.

Seermålingerne viser nemlig, at Danmarks mest vitale mediebrand blandt de yngre danskere – TV 2 ZULU – i dén grad stadig har fat i sine brugere – faktisk i højere grad end nogensinde før. 2014 blev ZULUs stærkeste år blandt de 15-40-årige nogensinde, hvor kanalen overgik 2013, der også var et rekordår.

Og de helt friske seertal viser, at starten på 2015 har været ZULUs stærkeste sæsonstart siden 2006 – blandt andet fordi TV 2 ZULU i sidste uge gik ind i Charlie Hebdo-tragedien ved at live-broadcaste danske komikeres initiativ for ytringsfrihed i showet ’Ikke for sjov!’

TDC kunder mister TV 2 Zulu

ZULU-krigeren bliver udfordret
Trods den store og stigende opbakning fra danskerne er ZULU-krigeren udfordret på hjemmebanen. TDC TV, der distribuerer tv via bredbånd, har besluttet at flytte kanalen fra mellem- til fuldpakken, hvilket betyder, at cirka 130.000 husstande mister ZULU i deres pakker pr. 28. januar.

Hos TV 2 ZULUs chef og medarbejdere er der dog langt fra krisestemning.

– Det er møgærgerligt, at nogle af vores trofaste seere, som vi har været i selskab med i succesåret 2014, pludselig ikke kan se os på grund af en ændret pakkestruktur hos TDC TV. ZULU vil gerne folde sammenhængende oplevelser ud for de 15-40-årige, og det er dét, flow-tv kan. Heldigvis er det klart mindre end én ud af ti, der bliver berørt, og vi trøster os med, at de med et abonnement på TV 2 PLAY har mulighed for at se alle vores programmer, når de har lyst, siger chefen for TV 2 Networks og dermed for TV 2 ZULU, Sune Roland. Han fortsætter:

– Vi tror meget på, at ZULU for vores brugere lige så meget er en stemning som en tv-kanal. Og den stemning kan brugerne tappe ind i på skærmen, på zulu.dk, gennem Facebook og på TV 2 PLAY, hvor ZULUs programmer i høj grad er med til at løfte seningen.

Mange nye programmer på vej
I de kommende uger sætter TV 2 ZULU en lang række nye danske programmer i gang. I næste uge gælder det dog først tv-premieren på den spritnye, populære og meget roste krimidramaserie ‘Gotham’.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button