TV-Nyt

Sommeren 85 – ny svensk serie starter 14/9

SVT er klar med ny humoristisk dramaserie der ruller tiden tilbage til 1985 og tegner et kærligt portræt af tre kvinder i tre generationer og ikke mindst en tid med store drømme og diskomusik.

Vi befinder os i 1985 i Vestsverige. Beboerne i det lille lokalsamfund Braxinge, har gang i noget stort. De forbereder en ny tradition – Den store pølsefest – som én gang for alle skal sætte byen på verdenskortet.

Men ikke alt er som det skal være. Den femtenårige Lena og hendes mor Åsa længes bort fra det lille Braxinge. Åsa vil væk fra sin krævende men meget velvillige mor, Barbro, og drømmer om sommerdage på Korfu og hæmningsløs sex med hotte græske mænd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Lena, som om ganske få dage går ud af 9. klasse, forestiller sig, at den kommende sommerferie skal blive den bedste nogensinde. Lige rundt om hjørnet venter nemlig den varmt ventede sprogrejse til Hastings i England. Her kan hun endelig leve et liv helt uden bekymringer, uden den kvælende småstadsmentalitet og de fjollede knallertdrenge, som slet ikke har øje for hende.

Når sommeren endelig står for døren, og Lenas drøm skal gå i opfyldelse, sker det, der ikke må ske. Åsas nye chef sætter kæppe i hjulet, så Åsa ikke længere kan finansiere sprogrejsen. Pludselig ser ingenting ud til at blive, som det var tænkt.

Rundt om hjørnet bor Åsas mor, Barbro på 58. Hun er i vildrede, hendes datter og barnebarn er på vej væk, så hvad skal der blive af hende, uden den fast definerede rolle som familiens matriark.

Samtidigt længes hun efter en ny opblomstring af ægteskabet med Stickan, som altid har hovedet fyldt op af de mange nye altaner, der skal bygges.

Noget må Barbro gribe i, og hun gør sig selv til primus motor for Braxinges nye tradition, den første årlige pølsefest. Hun gør, hvad der står i hendes magt, for at engagerer hele byen, koste hvad det koste vil.

Når sommeren 1985 er overstået, er ingenting som tidligere.

Sommeren 85 // Trailer
Sommeren 85 // Trailer

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button