Produktnyt

Singles Day køb: Duer en projektor til 700 kroner overhovedet til noget?

Datoen 11/11 er en kæmpe handelsdag i Kina, og på handelsplatformen AliExpress så er der et væld af tilbud. Jeg plejer gerne at kigge forbi, og i gamle dage så var det efter billige ting til under 80 kroner for at holde sig under den gamle toldgrænse, men nu finder man flere ting, der leveres via EU lande.

BYINTEK Sky K9 Series projektoren var på tilbud på Singles Day, og det til en pris på 100 dollars svarende til omtrent 700 danske kroner, og inklusiv levering fra Belgien! Jeg har egentligt ikke noget behov for en projektor og har aldrig ejet en sådan, men til prisen så kunne den dog måske komme i brug en gang imellem. Og så var jeg bare nysgerrig, duer en projekter til den pris overhovedet noget?

Orden blev lagt 11. november og jeg modtog den med GLS 16. november. Det må siges, at være det hurtigste jeg har oplevet noget leveret ved køb på AliExpress.

Byintek Projektor Sky 9 series Med i kassen

Med i kassen er der udover selve projektoren, en fjernbetjening uden batterier, strømkabel (dansk stik) manual og analogt video/lyd adapterkabel.

Byintek Projektor tilslutninger

På projektoren finder vi HDMI tilslutning, 2 x USB porte, udgang til høretelefon, analog AV indgang og VGA tilslutning.  Der er IR øje både på front og bag, så der er fin reaktion, uanset hvor du befinder dig.

Udover mulighed for betjening på den medfølgende fjernbetjening, så er der også et udvalg af knapper på toppen af projektoren.

Byintek projektor afstand

Der er tale om en LED Lampe i projektoren, BYINTEK nævner selv en levetid på 30.000 timer. Placeringsmæssigt så er det i intervallet 1.5- 4.5 meter (50-150″).  Opløsningen er 1280×720, men den accepterer input på op til 1920×1080.

Det er bare at tilslutte strøm og fjerne dækslet fra selve linsen og tænde for projektoren for at komme i gang. Man bliver mødt af en home skærm med adgang til at vælge mellem indhold på USB, inputvalg, indstillinger med videre.

Der er Wi-Fi indbygget i projektoren i Multi screen Version, som er den jeg har købt, men der er ikke nogen apps eller noget indbygget. Du kan forsøge dig med at streame indhold fra din smartphone, men det bedste er nu nok at tilslutte et HDMI kabel.  Der er indbygget højtaler i enheden, og den lyder ganske ok. Der kan afspilles et udvalg af billeder, video, musik direkte fra tilsluttet USB enhed, jeg har dog ikke gennemgået det, da jeg ikke tænker jeg vil bruge den med andet end HDMI.

På linsen kan du justere fokus og keystone for det optimale billede. Jeg monterede projektoren på et fotostativ og kunne indstille begge dele, så billedet kom til at stå ganske fornuftigt. Som altid så fungerer projektoren klart bedst i mørke omgivelser. Jeg smed det op på en hvid væg med savsmuldstapet, så den er ikke testet med et rigtigt lærred.

Jeg er faktisk positivt overrasket, når man tænker på prisen.  Største minus må være blæserstøjen, der er ret høj, uden jeg dog har så meget at sammenligne med. Jeg kan naturligvis ikke sige noget om holdbarhed, men som sagt så forventer jeg ikke at bruge den ret tit.

I samme kategori

Back to top button