TV-Sport

Sejlsportens kongeliga besøger Danmark – TV 2 viser Sail Grand Prix

TV 2 sender fredag 20. august og lørdag 21. august, når Sail Grand Prix for første gang nogensinde kommer til Danmark.

TV 2 har ryddet eftermiddagsfladen fredag 20. august og lørdag 21. august for at sende direkte sejlsport, når Sail Grand Prix – kongeligaen inden for maritim sport – for første gang besøger Danmark.

Smilets By og Aarhus Bugten står i de to dage i sejlsportens tegn, hvor byen får besøg af de otte nationale hold fra hele verden, som dyster i Sail GP om en præmiesum på en million dollars.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Verdens 10-15 bedste sejlere er med i Sail GP, og der er samlet mange OL- og VM-medaljetagere og Americas Cup-sejlere i Aarhus i weekenden. Der er brug for de allerdygtigste sejlere, når katamaranerne sejler med små 100 km/t og indimellem passerer hinanden med få centimeters afstand.

Katamaranerne, der bliver sejlet i, hedder F50, og de er noget af det mest avancerede og absolut hurtigste inden for sejlsport med en topfart tæt på 100 km/t. De otte hold i Sail GP er sammensat af de bedste atleter inden for sejlsport.

TV 2 stiller med et stærkt hold til fredagens og lørdagens dækning. Emil Midé Erichsen er – som ved TV 2 SPORTs tidligere Sail GP-transmissioner – vært, og han har denne gang sin far, Mikkel Beha Erichsen, med på job som medvært. Heidi Møller Eskildsen er livereporter, mens Jonathan Bay og Jonas Hviid er eksperter.

Søndag 15. august var Emil Erichsen for første gang på en prøvetur på den danske Sail GP-katamaran med Nicolai Sehested som skipper.

– Det er den vildeste sejlads i mit liv, og den kan ikke sammenlignes med noget, jeg har prøvet før, siger Emil Erichsen, der ellers har prøvet temmelig meget forskelligt inden for sejlads…

– Fra vi lå stille i havnen, til Nicolai satte i gang, og vi nåede en hastighed på 35 knob – knap 70 km/t – gik der under fem sekunder, fortæller Emil Erichsen, der var øm i kroppen flere dage efter turen, fordi belastningen under accelerationer og vendinger er meget høj.

G-påvirkning måles i enheder af tyngdekraftens acceleration (G), og en skarp vending i høj fart i en katamaran kan give kroppen en belastning på tre-fire G.

– Ømheden skyldes ikke, at jeg havde hårde pligter ombord, for min eneste opgave var at holde fast og undgå at falde i vandet, siger Emil Erichsen med et smil.

TV 2 PLAY udkommer torsdag med et program om Emil Erichsens sejlads søndag med den danske Sail GP-katamaran.


I samme kategori

Back to top button