Streamingnyt

Se sportsdokumentarer denne sommer på Viaplay

Viaplay investerer stort i sportsdokumentarer, og denne sommer lander en række meget interessante titler på Nordic Entertainment Groups streamingtjeneste. Det gælder blandt andet den nordiske premiere på historien om den legendariske Manchester United-træner, Sir Alex Ferguson; Never Give In og Made in Senegal, der fortæller historien om Liverpool-stjernen Sadio Mané.

Sportsdokumentarerne er inkluderet i alle Viaplay-abonnementer.

Sommerens sportsdokumentarer på Viaplay

King Otto (1. juni)
Sir Alex Ferguson: Never Give In (premiere 1. juli)
The Kings (1. juli)
Next Goal Wins (1. juli)
Senna (1. juli)
Made In Senegal (1. juli)
Dark Horse (1. juli)
Becoming Zlatan (1. juli)
Race To Perfection (1. august)

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I 27 år trænede Sir Alex Ferguson Manchester United og ledte dem til et hidtil uset antal successeer inklusiv den historiske the triple i 1999, der blev kronet med en dramatisk triumf i Champions League-finalen mod Bayern München.

I Viaplay-dokumentaren Sir Alex Ferguson; Never Give In fortæller hovedpersonen, Sir Alex Ferguson, om, hvad der gjorde ham til den mest vindende fodboldtræner nogensinde baseret på vundne titler. Historien berører alt fra hans opvækst i et hårdt miljø i Glasgow til kampen, der ændrede hans unge liv og som senere ledte til en beundringsværdig trænerkarriere først i lille Aberdeen og dernæst i storslåede Manchester United og frem til den skæbnesvangre dag i maj 2018, hvor han fik en alvorlig hjerneblødning.

Filmen blev instrueret af Fergusons søn Jason, og blandt de interviewede i dokumentaren er nogle af de mest berømte personligheder fra tiden i Manchester United; Ryan Giggs og Eric Cantona, der giver deres syn på den legendariske leder.

Sir Alex Ferguson: Never Give In er ikke den eneste must-see fodbolddokumentar, som Viaplay tilføjer til porteføljen denne sommer. Blandt disse er også Made In Senegal fra 2020, der portrætterer Liverpool-stjernen Sadio Mané, der forlod sin landsby for at bekæmpe hans odds i livet og i stedet indtage fodboldverdenen.

Dokumentarpakken indeholder også blandt andre Becoming Zlatan om den svenske superstjerne Ibrahimovic og Next Goal Wins om verdens dårligste landshold Amerikansk Samoa. Den lille øgruppe holder den uflatterende rekord for at have tabt med flest mål i landsholdssammenhæng; 0-31 til Australien. En fin kontrast til den igangværende topfodbold, der udspiller sig under EURO 2020 og Copa América. Dokumentaren danner desuden grundlag for en kommende spillefilm.

Andre ikke-fodboldrelaterede dokumentarer denne sommer inkluderer The Kings, der er en serie i fire dele om bokselegenderne Sugar Ray Leonard, Marvin Hagler, Thomas Hearns og Roberto Duran, der skabte en af de hotteste rivaliseringer i bokseringshistorien i 1980. Og Senna, der fortæller historien om en af motorsportens stærkeste skæbner, den brasilianske Formel 1-stjerne Ayrton Senna.

Kilde: Viaplay presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button