Streamingnyt

Se Formel 1 på streaming – muligheder, priser og hvad med billedkvaliteten?

Formel 1 sæsonen har ladet vente på sig her i 2020, men nu er motorsportens fornemste løbsserie endelig tilbage her i første weekend i juli.

For Formel 1 fans, så er der to muligheder for at se med via streaming. I denne artikel gennemgår vi Formel 1 mulighederne på Viaplay Total Reklame-link og F1 TV Pro i forhold til pris, kvalitet med mere.

Sådan streamer du Formel 1 billigst

Formel 1 var i mange år ekslusivt på Viaplay Total Reklame-link, hvor du betaler for alt sport og ikke kun Formel 1. Er du primært interesseret i Formel 1, så er det dyrt at se med her.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fra 2019 sæsonen blev der i Danmark åbnet for Formel 1’s egen streamingtilbud F1 TV Pro, der giver der live dækning af alle løb, kvalifikationer og træninger samt arkiv indhold.

Viaplay Sport

F1 TV Pro
3.708,- pr. år 615,- pr. år med BACK25 rabatkode

Er du ikke storforbruger af sport generelt på Viaplay Total Reklame-link, så er der mange penge at spare.  F1 TV Pro kører desuden, her lige op til sæsonstarten, med en rabatkode på 25%.

Prisen er nødvendigvis ikke alt. Hvis optimal billedkvalitet eller tilgængelighed på platforme også er vigtig for dig, så læs lige videre i de næste afsnit.

Sådan streamer du Formel 1 i den bedste billedkvalitet

Af de to udbyder af Formel 1 på streaming, så er der en klar vinder på billedkvalitet.

Rent kvalitetsmæssigt og stabilitetsmæssigt, så har Viaplay Total Reklame-link historisk leveret bedre end F1 TV Pro.

Viaplay Total Reklame-link leverer frem for alt 50 billeder pr. sekund, hvilket giver samme oplevelse som på traditionelt tv, mere flydende og levende video.

F1 TV Pro ser fortsat ud til at nøjes med kun 25 billeder pr. sekund, som ikke giver samme oplevelse af fart. De har nævnt, at de kigger på muligheden for opgradering til 50, men lad os nu se.

Har du hurtigt nok internet, og Chromecast Ultra (Nvidia Shield TV), så tilbyder Viaplay Total Reklame-link Ultra HD streaming fra løb og nogle gange også kvalifikationen. Her er kvalitetsforskellen sammenlignet med F1 TV Pro så endnu tydligere.

Formel 1 streaming – platforme

Når det kommer til muligheder for at Formel 1 på streaming på forskellige enheder, så vinder Viaplay Total Reklame-link klart.

F1 TV Pro platformsunderstøttelse er meget begrænset. F1 TV Pro synes ikke at være målrettet til at se Formel 1 på sin fladskærm, måske af hensyn til de tv-kanaler, der køber rettighederne som f.eks. TV3+ og Viaplay.

F1 TV Pro platforme Viaplay platforme
PC / Mac (browser) PC / Mac (browser)
Tablet (iPad / Android) Tablet (iPad / Android)
Smartphone (iPhone/Android) Smartphone (iPhone/Android)
Roku medieafspiller (Kun i USA) Chromecast
Apple TV
Smart TV
Spillekonsoller (Playstation / Xbox)

Så for at se F1 TV Pro på fladskærmen, så skal du forbinde din computer med tv via HDMI kabel. Du kan også prøve at chromecaste / AirPlay (mirror screen), men der er ikke noget egentlig cast/AirPlay funktion, så kvaliteten er ikke nødvendigvis optimal.

Formel 1 streaming – muligheder og kommentator lyd

F1 TV Pro giver dig som nævnt alt fra Formel 1 også testkørslerne i Barcelona forud for sæsonen. Det har f.eks. Viaplay ikke.

F1 TV Pro tilbyder:

 • Live stream F1, F2, F3 og Porsche Supercup
 • Fulde replays og highlights
 • Adgang til alle kørers onboard kamera & team radio
 • F1, F2, F3, Porsche Supercup replays
 • F1’s historisk løbs arkiv
 • Dækning af testkørsel i Barcelona

Viaplay har:

 • Fuld live dækning af F1, F2, F3 og Porsche Supercup
 • Op til 48 timers arkiv af live løb
 • Ekstra feeds – Onboard kanal, timing, pit, track position, Ultra HD
 • Optakt og nedtakt fra TV3+
 • Og så naturligvis en masse anden sport herunder motorsport som Nascar og Indycar

Skal vi også lige vende lyd i forhold til kommentatorer, så er der TV3+ danske kommentatorer på Viaplay Total Reklame-link, mens du på F1 TV Pro får international kommentering på engelsk (fransk, tysk og spansk). Hvis du ikke er fan af de danske kommentatorer, så er det jo et plus.

Sådan streamer du Formel 1 uden reklamer

En klar fordel ved F1 TV Pro er, at der ikke afbrydes med reklamer. Det sker jo som bekendt på Viaplay Total Reklame-link, der streamer signalet fra TV3+.

Der er dog en måde at undgå reklamerne på, såfremt du kan streame Ultra HD versionen på Viaplay. Her er der nemlig ikke reklameafbrydelser. De danske kommentatorer holder dog pause, når der reklamer, så her vil du blot høre motorlyden.

Der er altså fordele og ulemper ved begge streamingtjenester med Formel 1, men nu er du forhåbentlig klædt bedre på til at vurdere, hvad der er bedst for dig.


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button