TV-Nyt

Scandinavian Star katastrofen bliver til tv-serie

Scandinavian Star katastrofen bliver til tv-serie. Det sker i forbindelse med 30-året for skibskatastrofen.

Serien fortæller historien om Scandinavian Star som en fælles nordisk samtidshistorie, der strækker sig over tre årtier.

Serien markerer 30-året for færgebranden, der fandt sted kort før klokken to om natten den 7. april 1990. 159 ud af i alt 383 passagerer og 99 besætningsmedlemmer omkom i branden på skibet, der var på vej til Frederikshavn. Skibet var tidligere på aftenen stævnet ud fra Oslo. Om bord var passagerer, der skulle til Danmark på påskeferie. Senere kom det frem, at sikkerhedsforholdene på skibet var under al kritik, og at branden på skibet var påsat.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men mordsagen er stadig uopklaret den dag i dag.

Tv-serien om branden skal kaste lys over sagen, der af seriens producenter bliver omtalt som Skandinaviens største mordgåde.

Med på holdet bag tv-serien er Politikens journalist Lars Halskov, der har beskæftiget sig indgående med sagen i otte år. Han har udgivet den anmelderroste bog ‘Branden. Gåden om Scandinavian Star’.

Også dokumentarfilminstruktør Mikala Krogh, som senest stod i spidsen for filmen ‘Ekstra Bladet – Uden for citat’, samt manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig, som er forfatter til blandt andet tv-serien ‘Broen’, står bag.

Scandinavian Star serien forventes vist på DR, SVT og NRK i 2020 og produceres i et samarbejde mellem Nordisk Film og Danish Documentary.

Kilde: Ritzau via DR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button