Branche-Nyt

SBS vinder seere på færre sommer genudsendelser

SBS TV’s satsning på en stærk sommerflade med masser af premiereserier på Kanal 5, Kanal 4, 6’eren og The Voice TV har i den grad båret frugt. SBS TV kommer nemlig, til trods for en sommer i sportens tegn, ud af juni og juli måned som den store vinder i kampen om seerandele.

SBS TV opnår vækst på alle fire tv-kanaler, og sammenlignet med juni og juli måned sidste år kan SBS TV notere sig en samlet fremgang på 23,3 procent i den kommercielle målgruppe personer 15-50 år. Fremgangen er især båret af Kanal 5, der er steget med 26,6 procent i personer 15-50 år. For første gang nogensinde har Kanal 5 desuden været større end TV 3 over en hel uge, hvilket skete første gang i uge 29 og gentog sig i uge 30. Kanal 5 har dermed været Danmarks næststørste kommercielle kanal de sidste to uger.

”Sommeren 2012 har uden sammenligning været den bedste i SBS-historien, og vi fortsætter de forrygende seertal med vækst for 10. måned i træk. Vi ser fremad og glæder os til at komme i luften med efterårets mange programsatsninger såsom Kanal 5’s nye store flagskib ”Alt for Danmark”, som utvivlsomt vil stjæle yderligere seerandele fra vores konkurrenter”, fortæller programdirektør Peter Rosberg, SBS TV.

Samlet har SBS-kanalerne Kanal 5, Kanal 4, 6’eren og The Voice TV haft en seerandel på 18,2 procent i 2012 (til og med den 31. juli). Det er en stigning på 16,2 procent i forhold til samme periode sidste år i den kommercielle målgruppe personer 15-50 år. SBS TV har især markeret sig stærkt i primetime henover sommeren, hvor væksten primært er taget fra TV3 og TV2.

Kilde: SBS presse

I samme kategori

Back to top button