Antenne-TVParabol installation

Satellit- og antenne-tv husinstallation – gør det selv guide

Såfremt du modtager tv både via egen tv-antenne og parabol kan du enkelt lave en installation med stikdåse og et enkelt kabel. DIGITALT.TV viser dig hvordan i denne guide.

Kabeltræk og stikdåser ved installation af tv-antenne og parabol

I denne guide kan du læse mere om kabel og stikdåse installation ved modtagelse af signal fra tagantenne og parabolskærm. Vi gennemgår ikke parabol installation i denne guide, men det kan du læse mere om på digitalt.tv. Klik her for at læse artikler om parabolinstallation eller se mere om valg af tv-antenne med videre i artiklen Digitale TV Antenner – værd at vide

Installation af tv-antenne og parabol – Hvad skal du bruge?

Antennen og parabolskærm skal du naturligvis have, men derudover skal du også bruge en tv/sat combiner og en antennestikdåse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Antenne Satellit signal samlerTV/Sat combiner

En TV/Sat combiner samler terrestriske signaler fra en almindelig tv-antenne og satellit-tv signaler fra en parabolantenne, så du fra combineren kan sende begge dele på et enkelt kabel, ned til en antennestikdåse. Det kan lade sig gøre, fordi antenne og satellit-tv signaler ikke sendes i det samme frekvensområde, så der dermed er plads til begge dele.

Med en TV/Sat combiner undgår du altså at trække separate kabler fra både antenne og parabolskærm ned til dit udstyr.

Antennestik dåse med satudgangAntennedåse med satudgang

For at adskille antenne og satellit signalerne igen, skal du anvende en antennedåse med stik til dette. Det kunne være en Triax TD253 eller en Comega FREJA ZT301A-H.

Fra antennedåsen tilsluttes så kabel til din antenne-tv tuner, f.eks. direkte til din fladskærm eller tv-boks med DVB-T tuner, og ligeledes et kabel med f-stik, der leverer signalet fra parabolen til tv-boks eller tv med satellit-tv tuner.

Installationseksempel på tv/sat combiner med udtag

Herunder kan du se et grafisk eksempel på en installation. Bemærk at en eventuel antenneforstærker skal monteres før combineren, og at en evt. tilsluttet aktiv antenne ikke må forsynes med strøm igennem kabeltrækket, fx 5v ud fra en digital terristisk modtager.

antenne parabol installation tv/sat combiner

I samme kategori

Back to top button