TV-Nyt

Sandhedseksperimentet – nyt program på DR3

Sandhedseksperimentet DR3Hvem ville du udspørge, hvis du var sikker på at få sandheden at vide? Og hvad ville du spørge om? Vil du vide, hvad der egentlig skete dengang, I var børn? Eller er det mere interessant om din bedste ven rent faktisk stoler på dig?

I ’Sandhedseksperimentet’ på DR3 får en række helt almindelige danskere mulighed for at sætte en af deres nærmeste i en løgnedetektor og udspørge dem om de ting, de altid har drømt om at spørge om – og nu er de sikre på at få sandheden frem!

Alle pynter på sandheden

Vi fortæller ikke altid sandheden. Nogle af de ting, vi typisk pynter på, er, hvor meget slik vi spiser og vores vægt, og dem, vi ikke altid fortæller sandheden til, er vores kolleger, vores partnere og vores venner.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med løgnedetektoren i spil får den sædvanlige samtale mellem for eksempel veninderne eller brødrene en ny dimension: For hvornår lyver vi egentlig, og er vi altid klar over det, når vi måske ikke holder os helt til sandheden? Hvordan er det at blive tvunget til at fortælle sandheden? Og hvordan er det at høre hele sandheden? Det finder deltagerne i ’Sandhedseksperimentet’ ud af.

Løgnedetektoren

Sandheden bliver hjulpet på vej af en vaskeægte løgnedetektor og en ekspert, der styrer teknikken. Løgnedetektoren måler ved hjælp af elektroder sved, puls, hjerterytme, blodtryk og bevægelser; alt sammen noget, der kan være med til at afsløre, om du bevæger dig på grænsen af sandheden. Når man i USA for eksempel bruger en løgnedetektor i retssystemet, så siger man, at den kan have en sikkerhedsrate på op til 95 procent – men så tager det også to timer at få afklaret et enkelt spørgsmål, og der findes en lang række forskellige teknikker til at stille spørgsmålene på, så man kan finde frem til sandheden.

I ’Sandhedseksperimentet’ er spørgsmålene lavet ud fra interview med de medvirkende – og så gemmer der sig også et par overraskelser imellem. Selvom der ikke bliver brugt to timer på hvert enkelt spørgsmål, så er der ingen tvivl om, at vi kommer meget tættere på sandheden, end vi plejer. Spørgsmålet er, om de medvirkende overhovedet er klar til at få et 100 procent ærligt svar.

Se med på DR3, når ’Sandhedseksperimentet’ løber over skærmen første gang den 5. maj klokken 21.30.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button