TV produktnyt

Samsungs 2021-modeller skal give større muligheder for alle – også hørehæmmede, døve eller personer med nedsat syn

I takt med at mængden af TV-indhold stiger, øges udbuddet af underholdning som seeren kan se på deres TV. På trods af denne udvikling, er det stadig udfordrende for hørehæmmede, døve eller blinde at få adgang til grundlæggende TV-funktioner såsom lydkontrol og skærmindstillinger. Samsungs 2021-modeller vil derfor ved hjælp af den nyeste teknologi muliggøre fantastiske TV-oplevelser for flere mennesker.

Med Samsungs tilgængelighedsfunktioner til TV, herunder Caption Moving, Sign Language Zoom, Multi-Output Audio og Voice Guide skaber virksomheden større muligheder for alle TV-seere – også hørehæmmede, døve eller personer med nedsat syn. Virksomheden vil fortsætte med at udvikle nye AI-baserede funktioner for fortsat at gøre Samsung-TV endnu mere tilgængelige.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

SeeColors App: En ny verden af farver til mennesker med farveblindhed (CVD)
Samsungs SeeColors-app foretager farvejusteringer for at hjælpe mennesker med farveblindhed (CVD) og skabe mere optimerede farver. Ved at bruge appen på deres TV kan seeren identificere deres CVD-type og niveau som således kalibrerer deres skærmindstillinger baseret direkte på resultaterne.

Color Inversion: Komfortabel visning uden blænding
Det kan være svært for mennesker med nedsat syn at opfatte farver tydeligt. Sort tekst på en hvid baggrund kan især medføre blænding for dem, der har nedsat syn eller er følsomme over for lys. Her kan Color Inversion-funktionen være en hjælp. Inverterende menu farver, så teksten er hvid og baggrunden sort, øger visuel opfattelse og lindrer træthed i øjnene. Der er også funktioner, der hjælper mennesker med fuld farveblindhed, bl.a. GrayScale, som kan konvertere farvebilleder til sort / hvid.

Lydbeskrivelse af video: For bedre at kunne nyde spændende scener
Spektakulære actionfilm og spændende sportskampe kan være spændende for seeren på mange måder. Men der er en grænse for dem, der er blinde, når det kommer til at sætte pris på skuespillernes og atleternes præstationer gennem lyd alene. Lydbeskrivelse af bevægeligt materiale er derfor en funktion, der giver verbale beskrivelser af de situationer, der vises på skærmen. Noget, der hjælper blinde med at nyde indholdet i større skala ved at give forklaringer om faktorer, der lyder vanskelige at fange, såsom karakterens tøj eller deres kropssprog.

Denne funktion fungerer med de kanaler og apps, der tilbyder tjenesten.

Learn TV Remote: Nem at bruge
For mennesker, der er blinde eller har nedsat syn, kan det være svært at vide, hvilke knapper en fjernbetjening har. Learn TV Remote er en funktion, der hjælper blinde med at vænne sig til placeringen og funktionen af hver knap gennem gentagen øvelse. Hvis brugeren trykker på fjernbetjeningen, mens tilstanden er aktiveret, forklares knappens navn og funktion.

Stemmeguide: Navigér bedre i kanaler og kontrollér lydstyrken
For blinde eller personer med nedsat syn kan det være svært at vide, hvilken kanal TV’et er indstillet til, eller hvor høj lydstyrken er, når det tændes. Ved at fortælle dig, hvilken kanal- og lydstyrkeniveau der er indstillet, eliminerer stemmestyringsfunktionen behovet for at trykke på fjernbetjeningen flere gange for at navigere til den ønskede kanal og lydstyrkeindstillinger. Funktionen informerer også om det program, der aktuelt udsendes, og den kommende TV-tidsplan.

Tilgængelighedsindstillinger
Når du holder lydstyrkeknappen nede på fjernbetjeningen til et Samsung TV i mere end to sekunder, kommer du til en menu, hvor du kan tilpasse en række tilgængelighedsindstillinger. I menuen kan du vælge de mest egnede tilgængelighedsfunktioner til dig selv eller dine familiemedlemmer. Denne menu er ledsaget af en stemmeguide, der giver alle brugere mulighed for at navigere uden problemer.

Tegnsprog zoom
På tegnsprog kan den samme håndbevægelse formidle forskellige betydninger afhængigt af ansigtsudtryk og mundens form. Alle disse faktorer skal derfor tages i betragtning for, at modtageren forstår præcis, hvad der kommunikeres. Samsung-TV bruger virksomhedens egen AI-algoritme til automatisk at genkende tegnsprog og forstørre den person, der udfører det med 200%. Brugere kan også manuelt forstørre et område på skærmen for at se nærmere på detaljer såsom spørgsmålene i et quiz-program eller resultattavlen ved en sportsbegivenhed.

Separate undertekster
På tidspunkter, hvor TV-programmer viser billedtekst, sker det nogle gange, at disse overlapper underteksterne, så de skjules. I denne situation er funktionen Separat undertekst meget nyttig. Funktionen gør det muligt at se skjulte billedtekster i et separat område af TV-programmet. Brugere kan også ændre undertekstens baggrunds- og tekstfarver for at øge synligheden yderligere.

Multi-output lyd
For at sikre, at alle brugere kan nyde indholdet på det passende lydstyrkeniveau, tilbyder Samsung Multi-output Audio-funktionen på deres TV. Med funktionen kan hørehæmmede bruge en Bluetooth-enhed til at lytte til lyden med den ønskede lydstyrke uden, at det påvirker de andre seeres oplevelse. Bluetooth-enheder kan tilsluttes direkte til TV’et, så brugeren kan indstille deres egne lydstyrkeniveauer via enheden.

Kilde: Samsung presse

I samme kategori

Back to top button