Branche-Nyt

Samsung spænder ben for DR’s Hbb TV løsning

HbbTV DR testDR har siden 2012 kørt et pilotprojekt med den åbne HbbTV-standard (hybrid broadcast broadband tv), der kan levere internet-baseret indhold i kombination med det traditionelle tv-signal. Men om man kan få glæde af denne nye platform kræver imidlertid også at tv producenterne er med og aktiverer Hbb-TV understøttelse på deres Smart TV. En af de producenter der ikke synes specielt samarbejdsvillige på den front er Samsung. 

Den sydkoreanske elektronikgigant har i øjeblikket ikke aktiveret Hbb-support på deres produkter, såfremt man sætter sit land som Danmark  Eftersom rigtig mange danske hjem har Samsung TV stående, så udfordrer det DR i forhold til Smart TV tjenester. Valget af HbbTV-standarden fra DR’s side sker med henvisning til, at Danmarks Radio ifølge public service-kontrakten er forpligtet til at gøre brug af åbne standarder og open source-teknologi, så vidt det er muligt.

Specialkonsulent hos DR, Carsten Corneliussen, fortæller til Version2, at Samsung fåret tilbud om en HbbTV-udrulning med DR’s indhold, som de så kan vælge, om de vil åbne op for eller ej. Hvorvidt DR vil lave en app til Samsung-fjernsyn, kommer an på, om det er muligt at lave en app, der går på tværs af forskellige platforme, så den app også vil virke på alle andre tv.

Version2 har endnu ikke fået svar på henvendelse hos Samsung om hvordan de forholder sig til Hbb-TV i Danmark.

Kilde: Version2

I samme kategori

Back to top button