TV-Nyt

Over Atlanten sæson 3 deltagere afsløret – se navnene her

Dplay og Kanal 5 sender for tredje gang seks kendte danskere ud på en potentielt livsændrende sejltur. Holdet er som altid en blandet besætning, og denne gang består det af tidligere statsminister og tidligere formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, TV-vært Felix Smith, som ellers er mere til hurtige biler end store sejlbåde, og kagebogsforfatter og foredragsholder Ditte Julie Jensen, der blev landskendt i Den Store Bagedyst.

Derudover er der også blevet plads til kok og restauratør Umut Sakarya. Han er i folkemunde er kendt som ”flæskekongen” pga. sin kærlighed til stegt flæsk. Om det er den ret, han vil servere for mandskabet på båden, er endnu uvist, men han skal stå for proviant til rejsen og madlavningen på båden.

Skuespiller, sanger og tidligere vært for Melodi Grand Prix, Johannes Nymark, skal også med ombord, mens den sidste plads på båden går til en person, som i dén grad er vant til at boltre sig i vand. Det drejer sig nemlig om den tidligere topsvømmer, Sarah Bro, som har vundet ikke mindre end 20 danske mesterskaber, en bronzemedalje ved VM og deltog ved OL i 2016.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Holdet stævner ud fra Lanzarote den 26. november, og forude venter små tre ugers uforglemmelig rejse, hvor de skal stå for alt på båden og sørge for, at de rammer målet, der denne sæson er øen Aruba i Caribien, på sikker vis. Det er en tur, hvor de skal styre båden, stå for rengøringen, lave maden og i det hele taget sørge for, at alt spiller.

Løkke trænger til at trække stikket
Samtidig kommer de med garanti til at møde udfordringer som bølger, søsyge, savn og søvnunderskud. Men der vil også være tid til eftertænksomhed, ro og til at nyde det faktum, at alle er totalt afskåret fra nyheder, sociale medier og kontakt med omverdenen. Noget som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen glæder sig til.

– Jeg har kørt med 120 km/t, siden jeg var 17 år gammel, og jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu. Jeg er i øjeblikket i en position, hvor jeg ikke er i frontlinjen politisk, og jeg har brug for at sidde og stirre på det uendelige hav og tænke over, hvad jeg skal med mit liv i de kommende år. Det håber jeg, turen kan være med til at give mig en retning på, for jeg ved ikke, hvornår den mulighed dukker op igen, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

– Jeg har stort set ikke sejlet længere end Helsingør-Helsingborg, så jeg er da bekymret for, om jeg bliver søsyg. Men som mange nok har bemærket, så er jeg stædig af natur, og derfor er jeg sikker på, at jeg nok skal klare turen. Også når bølgerne går højt.

Erfaringerne fra de tidligere sæsoner af ’Over Atlanten’ er, at deltagerne får et andet take på livet efter turen. Og hvis man har været i tvivl om noget, inden man tager afsted, så er man det som regel ikke længere, når man kommer hjem.

Og det er netop den jagt på selvindsigt og afklaring, som har fået flere af deltagerne til at takke ja til turen.

– Dengang jeg gik selvstændig, lovede jeg mig selv at gøre mig umage og være nysgerrig på alt, hvad livet kan bringe. Livet kaster dagligt mange bolde op i luften; det handler om at se dem, og ture gribe dem. Jeg ser denne oplevelse som en af de bolde, der SKULLE gribes. Det skyldes ren nysgerrighed, da turen indeholder lige dele frygt og muligheden for at blive rigere på livet. Med andre ord – en oplevelse for livet, som jeg måtte gribe, siger Ditte Julie Jensen.

Lars Løkke Rasmussen, Johannes Nymark, Sarah Bro, Umut Sakarya, Felix Smith og Ditte Julie Jensen sætter kursen mod Caribien den 26. november. Alt efter vind og vejr regner de med at have fast grund under fødderne igen ca. 21 dage senere.

Tredje sæson af ’Over Atlanten’ får premiere på Dplay i foråret 2021 og vises senere på året på Kanal 5.

Kilde: Discovery Networks presse

I samme kategori

Back to top button