Sådan ser det nye DR2 ud fra 4. marts

| tirsdag 26. feb, 2013 09:04 | opdateret 04. mar, 2013 kl. 10:29 | 11 Kommentarer

dr2 nyt logoDR2 starter 4. marts i en ny udgave. Fra 06:30 om morgen er der tv på kanalen på hverdage. DR2 lægger ud med et morgenmagasin med nyheder hver halve time, aktualitet, perspektiv, debat og baggrund. Det sker i DR2 Morgen – med Niels Krause-Kjær og Anja Bo.

Helt nyt er en stor del af indholdet på den nye DR2 dog ikke, følge programoversigten så sender kanalen knapt halvdelen af tiden genudsendelser og serier, som allerede nu er kendt fra DR2, og godt halvdelen af tiden debatprogrammer, nyhedsopdateringer, dokumentarer og serier, som ikke har været vist på DR2 tidligere.

Niels Krause-Kjær, Frederikke Ingemann og Martin Krasnik er værter på DR2, den nye samfundskanal. Foto: Lone Kröning Mogensen

Niels Krause-Kjær, Frederikke Ingemann og Martin Krasnik er værter på DR2, den nye samfundskanal.
Foto: Lone Kröning Mogensen

Blandt de nye udsendelser er det omtalte debatprogram Gadens Parlament, der har tidligere skatteminister Thor Möger som vært. Nyt er også programmer som nyhedsshowet Dagen, der alle hverdage går i dybden med nyheder, tendenser og kultur fra hele verden – og Danmark.

Den danske serier ’Sort Arbejde’, er et humoristisk blik på et nigeriansk ægtepars genstridigheder som ejere af et rengøringsfirma i Danmark.

Den amerikanske HBO serie The Newsroom får også plads på kanalen, der desværre ikke udsendes i HD kvalitet. Om natten bruges sendetiden på DR2 Nyhedshjulet.

Du kan se programoversigten for de kommende 14 dage på http://dk.timefor.tv/tv-guide/dr2

DR2 morgen

Det nye DR2 starter dagen med nyheds morgenmagasin

Kilde: journalisten.dk

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (11)

 1. mich siger:

  Ja, utroligt at lancere en ny stor 24 timers kanal, og så udsendes den ikke i HD fra DR´s side.

  De sender jo også so ein ding og spillefilm, ting som har været sendt i HD på DRHD tidligere

  DR: “Vi nedlægger DRHD, fordi HD bliver tilgængelige på andre kanaler”. hmmmmmmm

  Og så ved jeg godt DTT skal ændres, men DR sender jo i forvejen deres kanaler via satelit

  DR1 og DR3 i HD og DR2 i SD, det er bare ulogisk

 2. Bo Fredborg siger:

  So ein Ding vises fortsat på DR3 i HD, men jo flere ting på DR2 fortjener da at blive vist i HD.

 3. C. Johansen siger:

  Ja, man kan godt kalde det ulogisk at DR2 kun sendes i SD, men jeg synes, det er endnu mere ulogisk, at man fra politisk hold har disponeret fuldstændig hovedløst og ikke sørget for, at der blev plads til alle DR-kanaler i HD-kvalitet på det jordbaserede sendenet. Jeg ved da godt, at der er muligheder via kabel og satellit, men her bliver man så afhængig af en tredjepart.
  DR’s generaldirektør har da også meldt ud, at der ikke satses på flere HD-kanaler, når disse ikke kan distribueres over det jordbaserede sendenet.

  • svbg1979 siger:

   Det store problem er, at TV2’s regionale tv-stationer har fået lov til at oprette 24 timers selvstændige HD-kanaler som næsten ingen ser.

   Dette synes jeg er en fuldstændig vandvittig politisk prioritering!

   Det skulle sgu have været DR2 der skulle have haft tildelt denne HD-kapacitet, og ikke nogle regionale kanaler der næsten ingen seere har… Men det er jo danske politikere i en nødeskal!!!!

   • C. Johansen siger:

    Det mest irriterende er efter min opfattelse, at man let kunne have undgået problemet helt med for lille kapacitet i mux1 og mux2, hvis beslutningstagerne (politikerne) havde været bare en lille smule orienteret om de tekniske muligheder.
    DVB-T2 var jo ved at være klar i november 2009, og selv om man så evt. måtte udskyde indførelsen af digitalt tv ganske få måneder, havde det jo være en utrolig stor fordel at starte op med DVB-T2 i stedet for at starte digitalt tv med at indføre forældet teknik (DVB-T).
    Kapaciteten i DVB-T2 er så meget større end i DVB-T, at der kunne blive plads til alle 6 DR kanaler i ægte HD plus TV2’s regionale stationer i ægte HD (selv om det ikke er særlig vigtigt). Plus Folketingskanal og synstolkning. Det hele kunne let være der.
    Ydermere kunne man have bibeholdt TV2’s hovedkanal i ægte HD i mux1 eller mux2 og dermed helt have sparet “kunstgrebet” med at det gøre TV2 til en betalingskanal og som derfor nødvendigvis måtte flyttes over til en Boxer-mux. Man kunne altså bare have givet licensopkrævede kroner til TV2 opkrævet af DR, sådan som det fungerede indtil juni 2004.
    Men da man jo nærmest desperat mangler kapacitet i mux1+mux2, var det en lidt smart måde at skaffe TV2HD væk på.
    Men hvad skal man egentlig gøre nu, hvor man er endt i en blindgyde med mux1 og mux2????
    Skal man affinde sig med situationen? Eller skal man oprette og tildele DR en tredje mux? Eller skal man fx sende alle DR-kanaler og et par fta-stykker mere i SD kvalitet i mux1 og så lave mux2 om til DVB-T2 med hevc-kompression, og dermed give DR mulighed for at sende alle 6 kanaler i ægte HD på sådan en mux2???

 4. mich siger:

  Film og krimier og serier på en enkelt ud, og så i SD :

  The Newsroom
  Taggart: Hjemve
  Luther – strømer på kanten
  Her går det godt
  Tilbage til Cold Mountain
  Four Lions
  Spiral IV
  French Connection

 5. mich siger:

  uge, skulle der stå

 6. Kristian siger:

  Det ikke DR som ikke vil, men regeringen som står i vejen

 7. mich siger:

  Så skal der blot laves lidt lobby arbejde 🙂

 8. mich siger:

  Snart har TV2 med sikkerhed både TV2, TV2Film og TV2FRI, hvorfor i alverden skulle DR så ikke have DR2 ? Og TV2 har planer om snart TV2News bl.a.
  Det virker helt tåbeligt

 9. Martin_DK siger:

  Det bliver godt med et morgen-tv-program, som et alternativ til det efterhånden lidt for ugeblads- og pladderagtige Go’ Morgen Danmark på TV 2. Har altid syntes godt om DR2, og nu bliver det da bare endnu bedre. Så mangler vi blot en HD-udgave af kanalen 🙂

Skriv et svar