TV-Nyt

Sådan vil DR dække Sommer OL 2021

OL DR Experimentarium
Grafik Experimentarium

En ’miniudgave’ af den olympiske by i Tokyo på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver et af omdrejningspunkterne for DR’s dækning af sommerens Olympiske og Paralympiske Lege.

DR får OL-studie i en nyopført glaspavillon øverst på Experimentariums 2.000 kvadratmeter store tagterrasse med panoramaudsigt over Øresund. Publikum får fri adgang til tagterrassen, mens DR transmitterer fra Tokyo. Det bliver blandt andet muligt at følge OL og PL på storskærm og selv prøve nogle af de olympiske og paralympiske discipliner. Selvfølgelig under hensyntagen til gældende corona-retningslinjer.

OL 2021 deles mellem DR og Discovery Networks.

OL hele dagen på DR TV

Det bliver fra d. 23. juli til d. 8. august 2021, at de olympiske sommer lege finder sted, hvis det går efter planen.

DR1 sender efter planen fra OL-studiet på tagterrassen fra klokken 8.00 til klokken 18.30. Mellem konkurrencerne bliver der samlet op på resultaterne, og fra klokken 15.30 til klokken 18.30 sendes der nedklip fra dagens højdepunkter.

Gennemgående og samlende vært i OL-studiet bliver Tina Müller, men også Ulla Essendrop og andre DR-værter får plads i værtsstolen.

Om aftenen sendes et primetime-magasin på DR1 på en time fra klokken 20.00 til klokken 21.00 med de vigtigste OL-nyheder.

Under De Paralympiske Lege, som afvikles to uger efter OL, er Josefine Høgh gennemgående vært fra tv-studiet på toppen af Experimentarium. Her er der også planlagt en aftenudsendelse samt dækning på dr.dk og DRTV.

– Selv om vi sender rigtig meget OL på DR1, er de tider forbi, hvor vi sætter os ned og ser flow-tv i døgndrift i de 17 dage, OL varer. Derfor kommer OL på DR også til at være på alle vores platforme – på mobilen, i radioen, på web og på tv. Så man altid selv kan vælge, hvordan man vil følge med, og om man vil gøre det på stranden, på cyklen eller i bussen på vej til arbejde, siger Anders Kern Boje.

Dedikeret OL Kanal på DRTV

Der laves også en dedikeret OL-kanal på DR’s streamingtjeneste DRTV. På den særlige OL-kanal kan man gennem hele døgnet både følge sportsbegivenhederne direkte, men også genopleve døgnets store sportsøjeblikke.

OL dækkes hele døgnet på dr.dk med blandt andet en liveblog, der går helt tæt på de discipliner, der har dansk deltagelse som for eksempel håndbold, cykling og badminton.

Sådan er OL sporten fordelt mellem DR og Discovery

OL fordeling DR Discovery

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button