Streamingnyt

Sådan har vi streamet under Corona perioden

Der er var mere fritid for mange, da Danmark lukkede ned i marts, og det betød naturligt nok en stigning i streamingforbruget. En ny YouGov analyse har kigget nærmere på perioden baseret på mindst 1.300 interview per runde i et repræsentativt udsnit af den danske befolkning over 15 år i hhv. april, maj og juni i år.

De 15-25 øgede forbrug mest

Data viser, at knap 1/3 af danskerne så flere film, mens lidt over 1/3 så flere serier under nedlukningen.

Det var især de 15-25-årige, som øgede deres forbrug, hvorimod langt flere blandt de ældre aldersgrupper fastholdt deres filmfrekvens. Samme billede ses i forhold til serieforbruget. Her er der også lidt flere blandt kvinder end mænd, der øgede deres serieforbrug.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Styrkeforholdet mellem tjenesterne

Det er fortsat Netflix og DRTV, der var de mest udbredte tjenester, men det var andre, der havde størst vækst i corona-tiden og samtidigt var der flere der benyttede Corona perioden til at afprøve nye tjenester. Særligt filmleje tjenester som f.eks. Blockbuster oplevede en stigning. Blockbuster blev før corona benyttet af 8 % af befolkningen. De har under nedlukningen øget deres brugerskare til samlet nu 10% af befolkningen, altså en vækst på hele 25%

Dette indhold hittede i Corona perioden

Netflix dokumentarserien ’Tiger King’, har været meget omtalt i medierne og er set af 16% af befolkningen over 15 år – svarende til 880.000 seere. Til sammenligning er det flere end fx DR’s serie ’Når støvet har lagt sig’ – som 14 % angiver at have set. ’Tiger King’ har især været populær blandt de 15-35-årige, hvor helt op mod hver tredje har set serien, og flere kvinder end mænd.

Dansk dokumentar har også været populært. Serien ‘Scandinavian Star’ om tragedien på færgen af samme navn blev vist på DR og er set af 12% af danskerne. Den har haft en mere jævn udbredelse mellem kønnene, og havde noget mindre fat i de helt unge, men til gengæld flere i de modne aldersgrupper.

Vores valg af indhold på streamingtjenesterne har været påvirket af pandemi situationen. Således ramte Netflix’s serie ’Pandemic’ rent på aktualitet. Den er i perioden set af 3% svarende til 145.000 seere, mens Steven Soderbergs pandemifilm ’Contagion’ fra 2011 er set af 9% svarende til 440.000.

Netflix satser stadigt mere på reality, og det har også ifølge analysen haft en klar interesse i den unge målgruppe. Serien ’Too Hot To Handle’ er set af 5 % af befolkningen svarende til 245.000. Mere end 22 % af de 15-25-årige har set den, hvilket ingen over 50 år har. Og så er der dobbelt så mange kvinder som mænd, der har set med.


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button