TV-Nyt

Sådan fordeles EM Slutrunden 2020 på TV mellem DR og TV3 kanalerne

EM Slutrunden 2020 sparkes i gang i Danmark og 11 andre Europæiske lande den 12. juni næste år. Kampen fra EURO 2020 deles i Danmark mellem DR og TV3 kanalerne (Nent Group).

29 kampe på TV3 kanaler – 22 på DR

29 af 51 kampe vises eksklusivt på TV3s kanaler. De resterende 22 kampe vises på DRs platforme. Samtlige 51 kampe kan desuden streames på Viaplay Sport.

Når det gælder Danmarks EM gruppe kampe, så er det Nordic Entertainment Group, der viser Danmarks kamp mod de belgiske verdensstjerner i Parken den 18. juni på hovedkanalen TV3 og på Viaplay Sport. De øvrige danske gruppe kampe vises på DR1.

Hvis Danmark går videre, viser DR alle de efterfølgende danske knock out-kampe.

“Det bliver en kæmpe europæisk fest, og en af de største festscener bliver i København, hvor Danmark spiller tre gruppekampe i Parken. Vi dækker topfodbold fra de bedste ligaer uge efter uge, og vi glæder os ekstremt meget til, at vores dygtige værter og eksperter nu også bliver afsendere på dækningen af en EM-slutrunde. Vi går ydmygt til opgaven, men stræber efter at give danskerne den bedste EM-dækning i historien”, siger NENT Groups sportschef Kim Mikkelsen.

Den præcise dækning af EURO 2020 skal nu planlægges i detaljer, men det ligger allerede nu fast, at en perlerække af NENT Groups faste eksperter og værter bliver gennemgående i dækningen.

“Vores målsætning er dække EURO 2020 massivt både på TV og på Viaplay. Vi dækker samtlige 51 kampe solidt med studier, kommentering, og i det hele taget er vores mål, at Viaplay-brugerne får en total-oplevelse af EURO 2020”, siger Kim Mikkelsen.

Kim Mikkelsen oplyser til DIGITALT.TV, at man kigger på muligheden for at vise Euro 2020 kampe i Ultra HD, men at man endnu ikke kan melde ud om, hvorvidt det bliver tilfældet.

Nent Group forventer sig meget af EURO 2020 på Viaplay

“Vi forventer os rigtigt meget af EURO 2020 på Viaplay. Teknisk har vi en meget stærk platform, men også på indhold kan vi måle os med de bedste. På sport er vi ”second to none”, og med EURO 2020 til at supplere vores øvrige topklasse sportsrettigheder, fremstår Viaplay som det, det er: Nordens førende streamingtjeneste. Vi ser meget frem til at præsentere EURO 2020 på Viaplay og på TV3s kanaler til sommer”, siger NENT Groups Chief Commercial Officer, Kim Poder.

DR åbner og lukker den danske tv-dækning af EM-turneringen. Det er DR, som viser åbningskampen fra det Olympiske stadion i Rom mellem Italien og Tyrkiet den 12.juni klokken 21.00, og nøjagtig en måned senere er det også DR, der viser finalen på Wembley stadion i London.
– Jeg er kisteglad for, at DR kan vise alle de danske kampe på nær én samt nogle af de vigtigste nøglekampe. Vi ved, at der ikke er noget, der som sport kan samle befolkningen og fortælle os, at vi er danske. Derfor er det vigtigt for DR at være med i de store sportsbegivenheder og bringe dem ud til alle danskere, udtaler Mediedirektør i DR Henriette Marienlund.

 

*Der kan forekomme små ændringer i kampfordelingen mellem DR og NENT Group i knockout-fasen, da DR viser alle Danmarks eventuelle kampe efter gruppespillet. 28 af NENT Groups eksklusive TV-kampe fordeles på TV3-kanalerne senere.

Kilde: Nent og DR presse

Relaterede artikler

Back to top button